SPORTURI  »  ALTELE  »  TIR

Alin Moldoveanu a devenit lider mondial la puşcă 10 m aer comprimat: "La noi e doar un moft!"

Alin Moldoveanu a reuşit 597 de puncte la Supercupa Mondială
Alin Moldoveanu a reuşit 597 de puncte la Supercupa Mondială

Articol de - Publicat vineri, 09 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 noiembrie 2012 21:26

Campionul olimpic de la Londra a explicat Gazetei că ierarhia mondială la tir "nu înseamnă nimic" deoarece nu le oferă sportivilor nici un avantaj.

După Supercupa Mondială, desfăşurată la Bangkok, unde locul patru ocupat l-a urcat pe prima poziţie mondială la puşcă 10 metri aer comprimat, Alin Moldoveanu a intrat în cantonament, la Oradea. Nu este pentru prima dată cînd românul a devenit numărul unu la arma sa. "S-a mai întîmplat înainte de Olimpiada de la Beijing. Atunci am fost lider timp de o lună, după care am revenit pe locul secund", a mărturisit medaliatul cu aur la JO de la Londra.

Alin a explicat că modul în care se stabilesc ierarhiile mondiale la tir "seamănă şi nu prea seamănă cu cel de la tenis sau de la scrimă. În tir se iau în calcul doar rezultatele obţinute la cele patru etape de Cupă Mondială, la Campionatele Mondiale, la Supercupă şi, bineînţeles, la Jocurile Olimpice.

Pentru locul întîi realizat la Olimpiadă se oferă 3.600 de puncte, pentru titlul mondial, 2.400 de puncte, iar etapele de Cupă Mondială se recompensează cu cel mult 1.000 de puncte.

"Pentru locul patru la Supercupa Mondială am primit 400 de puncte. Un lucru inedit al acestor clasamente la tir este acela că în fiecare lună se scad cîte o sută de puncte fiecărui sportiv. Poţi ajunge la zero rapid dacă nu cîştigi puncte pe parcurs! Iar la noi nu trebuie să-ţi aperi punctele obţinute cu un an în urmă, cum este, de exemplu, la tenis", a spus Moldoveanu.

- Alin, şi care sînt avantajele unei clasări bune în topul mondial?
- Nici unul!

- Nici unul?!
- Nici unul. Eu sînt acum lider mondial la arma mea, dar acest lucru nu înseamnă nimic! La toate concursurile, toţi sportivii pleacă de la zero. Nu există culoare favorabile.

- Şi atunci, care este rolul întocmirii acestor ierarhii mondiale?
- Ca să avem şi noi, la tir, clasamente. Sînt doar mofturi, clasamente ale orgoliilor, ale ambiţiilor....

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gabrielaj
gabrielaj  •  16 Noiembrie 2012, 04:35
Postat de unfake pe 12 Noiembrie 2012, 08:11

Pai, comentariul tău. initial se potrivea in Playboy nu la un articol de sport. Comentariul meu a fost o ironie, dar am uitat sa-ti desenez.

nu asta era intentia mea daca tie asa ti sa parut e altceva imi exprimam aprecierea pt un sportiv si mai ales pt poza arata foarte bine fara nimic tendentios .

unfake
unfake  •  12 Noiembrie 2012, 08:11
Postat de gabrielaj pe 11 Noiembrie 2012, 15:39

daca taceai filozof ramaneai ....Comentariul tău...

Pai, comentariul tău. initial se potrivea in Playboy nu la un articol de sport. Comentariul meu a fost o ironie, dar am uitat sa-ti desenez.

gabrielaj
gabrielaj  •  11 Noiembrie 2012, 15:39
Postat de unfake pe 09 Noiembrie 2012, 09:35

Daca spuneai "un barbat si scula sa" era si mai mmmmm ... :)

daca taceai filozof ramaneai ....Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează