SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUDO

Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au cîştigat ieri aurul european la judo

Alina Dumitru, judo
Alina Dumitru, judo

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2010 00:00

Alina Dumitru a cucerit ieri, la Viena, al şaselea titlu european din carieră, iar Corina Căprioriu pe primul. Anul trecut, campioana olimpică a categoriei 48 de kilograme cîştiga, accidentată la mînă, medalia de bronz continentală.

Performanţă fără precedent pentru un sport care nu pune la bătaie decît un titlu european pe an: Alina Dumitru a cîştigat ieri a şasea medalie de aur, la CE de la Viena, şi asta la 28 de ani neîmpliniţi! Campioana olimpică de la Beijing a revenit strălucitor după un sezon 2009 îmbibat de ghinioane - la Europene s-a accidentat la mînă, iar la Mondiale la picior. Acum însă, nimic nu i-a mai stat în cale.

A avut primul tur liber, apoi a trecut prin ippon de irlandeza Kearney, prin yuko de belgianca Van Snick, pentru a dispune, din nou prin ippon, de iberica Oiana Blanco în semifinale. Ultimul act a adus încă o victorie prin procedeul cel mai categoric, obţinută în faţa unei cunoştinţe mai vechi, judoka maghiară Eva Csernoviczki.

Alina nu a fost însă singura româncă învingătoare ieri. La categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a reuşit un parcurs de invidiat: ippon cu germanca Bruck, la fel cu sîrboaica Rogici, yuko în semifinale în faţa italiencei Quintavalle, iar în finală victorie clară, cu dublu waza-ari, în faţa favoritei publicului, austriaca Sabrina Filzmoser.

Corina şi-a prefaţat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei cu o izbîndă în concursul de Cupă Mondială de la Varşovia, luna trecută, dar şi cu un loc trei în Grand Prix-ul de la Dusseldorf, în februarie.

"Mai greu decît credeam!"
Alina Dumitru a rămas surprinsă să vadă, la Europene, că toate adversarele o studiaseră şi îi cunoşteau toate punctele forte

- Alina, ai cucerit al şaselea titlu european. Cum a fost drumul pînă la aur?
- Aoleu, mai greu decît mă aşteptam. Am început rău, nu m-am simţit bine, am dormit prost în noaptea dinaintea concursului, nu ştiu ce s-a întîmplat. Bine că am luat aurul pînă la urmă!

- Ai întîlnit şi adversare noi. A fost un inconvenient?
- Păi, tocmai asta a fost. Ele mă cunoşteau foarte bine, mă studiaseră, mă urmăriseră pe casete, eu nu ştiam nimic de ele. Irlandeza, Lisa Kearney, se ferea doar la priza mea din dreapta, belgianca Van Snick îmi ştia şi ea punctele forte. Nici cu spaniola Blanco nu mai luptasem, doar cu unguroaica din finală, cu Eva Csernoviczki.

- Finala a fost cea mai simplă?
- Mi-am intrat în mînă. Nu puteam pierde, m-am concentrat. Sînt foarte bucuroasă. Al şaselea titlu şi sper să nu fie ultimul. Cît o să mai fac judo, vreau să fiu tot acolo, sus!

- Acum te gîndeşti la titlul mondial, nu?
- Ăsta e visul meu. Nu am cîştigat titlul mondial şi poate, poate, în septembrie, la Mondialul din Japonia, va veni şi acesta. E greu, dar cu multă muncă şi determinare, e posibil. Să fiu sănătoasă pînă atunci, asta e important!

Medaliile europene ale Alinei Dumitru
2002    Maribor    bronz    52 kg
2004    Bucureşti    aur    48 kg
2005    Rotterdam    aur    48 kg
2006    Tampere    aur    48 kg
2007    Belgrad    aur    48 kg
2008    Lisabona    aur    48 kg
2009    Tbilisi    bronz    48 kg
2010    Viena    aur    48 kg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
 •  23 Aprilie 2010, 14:26

Este incredibil...avem niste fete care castiga aurul la un Campionat European, iar voi dati numai fotbal pe prima pagina...in conditiile in care, in afara de OLTCHIM si cele doua judoka, sportul romanesc este la pamant. Am jucat fotbal mult timp, insa nu cred ca fotbalul trebuie sa fie intotdeauna pe primul plan. Daca veti continua tot asa, nu ma veti pastra pentru mult timp client. Si cumpar Gazeta inca de la relansarea ei...

 •  23 Aprilie 2010, 14:08

Toata stima pentru Alina si Corina doua fete de aur.Probabil,ca deobicei,presa nu va face niste reportaje despre aceste doua performere in Europa,ca atunci cind daca Becali da un behait,Iancu un vint sau Dragomir un rigiit scrie saptamini la rind.

 •  23 Aprilie 2010, 11:58

Fetele astea de aur sunt la rubrica alte sporturi?Vai de capul vostru!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează