SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ » CAMPIONATE EUROPENE

Ana de argint

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2008 00:00

Ana Maria Brânză a încheiat ieri a doua proba de spadă individual.

A doua medalie pentru Ro­mâ­nia la Europenele de la Kiev şi a doua medalie indi­vi­duală importantă din cariera Anei Maria Brânză. După bronzul mon­di­al reuşit în 2002, spadasina care va împlini anul acesta 24 de ani a urcat pe podium şi la campionatele continentale.

Ieri a fost o zi plină pentru scrimera română. A trecut întîi de grupe, cu cinci victorii din şase po­si­bile, şi a pătruns pe tabloul de 64, unde a avut primul tur liber. De acolo a continuat seria succeselor. 13-12 cu poloneza Magdalena Gra­bows­ka, meci decis la limită de Ana în favoarea ei. 15-12 cu Kristina Kuusk din Estonia, mai clar. Acelaşi scor în “sferturi”, contra italiencei Francesca Quondamcarlo. Un pic paradoxal, disputa cea mai deta­şa­tă din punctul de vedere al scorului a fost cea din semifinala cu ru­soaica Ana Sivkova, 15-11. În finală însă, românca s-a înclinat, 10-15, în faţa unguroaicei Adrienn Hormay.

Campioană europeană cu echi­pa în 2006, la Izmir, Ana Maria Brân­ză confirmă şi la individual şi aşteaptă acum cu mult mai mare încredere Jocurile Olimpice de la Beijing, unde este calificată. Ce­lelal­te românce prezente în concurs la Kiev au ieşit repede din concurs. Iuliana Măceşeanu a pierdut în tu­rul 1, iar Simona Alexandru şi Lo­re­dana Iordăchioiu în cel de-al doilea.

Departe de podium

Ieri s-a disputat şi proba de floretă masculin. Virgil Sălişcan, calificat la Olimpiada de la Beijing, depăşise grupele cu şase victorii din tot atîtea posibile. El a pierdut însă în turul inaugural al tabloului de 64 la Igor Gridnev (Rus), 11-15. Radu Dărăban a trecut o rundă în plus, dar a cedat pînă la urmă la polonezul Michal Mijewski, 11-15.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează