SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Brânză: "Cea mai mare bucurie am simţit-o cînd doi copii mi-au spus că au venit la scrimă datorită mie"

Articol de GSP - Publicat joi, 14 octombrie 2010 00:00

Ana Maria Brânză, vicecampioana olimpică din 2008, la spadă, a declarat că nu s-a gîndit niciodată să nu concureze pentru România, chiar dacă ar schimba multe în ţară

 

Spadasina a vorbit la emisiunea "Profil de campioană" (digisport) despre cele mai importante momente din cariera sa şi despre viitorul ei în lumea sportului.

...despre dezamăgirile din carieră: "Anul 2003 a fost un an în care nu mi-a mers bine, m-am simţit într-un impas. Am avut un blocaj, nu puteam să trec peste. Titlul european cîştigat spre finalul anului m-a ajutat să depăşesc aceste momente. Accidentarea din 2009 mi-a dat planurile peste cap, a fost o perioadă foarte grea. M-am recuperat din punct de vedere fizic, dar încă nu mi-am recăpătat încrederea în mine".

...despre Jocurile Olimpice: "Medalia de argint din 2008 este cea mai mare împlinire a mea. Multă lume avea încredere în mine şi trebuia să le demonstrez de ce sînt capabilă şi să nu-i dezamăgesc. Pînă la urmă, am reuşit să-i fac mîndrii pe cei din jur."

...cea mai mare bucurie:
"Deşi am primit mii de mesaje de felicitare, cea mai mare bucurie am simţit-o atunci cînd doi copii de la sala din Ghencea mi-au spus că s-au apucat de scrimă după ce au văzut-o pe Ana Brânză la Beijing. Nu mi-a mai trebuit nimic atunci!"

...despre România: "E o ţară superbă. Din păcate, România nu este exploatată aşa cum trebuie. Apreciez că mai există oameni cu bun-simţ, ospitalieri. E unul dintre motivele pentru care nu vreau să părăsesc ţara. Nu-mi place politica, dar aş schimba aproape tot în România, dar în primul rînd mentalitatea oamenilor. Varianta de a concura pentru altă ţară o exclud din start. Nici nu mă gîndesc la aşa ceva."

...despre Londra 2012: "Vrem să pregătim fiecare pas pînă la Londra, iar acolo să atingem apogeul. Este mult de muncă. Trebuie să ne luăm revanşa după Europenele din acest an."

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cristinel_kryky
cristinel_kryky  •  14 Octombrie 2010, 19:26

o adevarata Campioana

Vezi toate comentariile (1)
Comentează