SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Anca Măroiu a luat o pauză după Olimpiada de la Londra, dar se desparte greu de sport: ”Mi-e dor de scrimă”

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 11 mai 2013 22:09

Anca Măroiu, multiplă medaliată europeană şi mondială cu echipa şi la individual, s-a hotărît să ia o pauză după JO de la Londra. Spada îi lipseşte, dar se bucură de timpul pe care-l petrece alături de familie, la Craiova

În 2012, la Campionatele Naţionale, Anca Măroiu a urcat pe treapta a treia a podiumului. În 2013, la Campionatele Naţionale, desfăşurate în acest week-end la Bucureşti, Anca Măroiu a trecut să-şi revadă fostele colege, să mai stea de vorbă cu Cornel Milan, antrenorul despre care spunea că i-a schimbat cariera. În sala plină de fete în costume albe şi cu arme în mîini, Anca purta un tricou albastru şi blugi. După Jocurile Olimpice de la Londra, craioveanca în vîrstă de 29 de ani a decis să renunţe la scrimă, cel puţin pentru o perioadă, pentru a petrece mai mult timp cu familia şi pentru a deveni mamă.

S-a îmbrăţişat cu fostele sale colege, le-a povestit cum e viaţa acum pentru ea. "Îmi e doar de scrimă, dar îmi mai astîmpăr dorul trecînd cam de două sau trei ori prin sala de la Craiova", spune Anca. Multiplă campioană europeană şi mondială cu echipa, dar şi cu medalii la individual, Măroiu se simte bine acasă, alături de soţul său, de părinţi şi de nepoţi. Deşi au trecut opt luni de la Jocurile Olimpice, ea nu poate uita episodul de coşmar de la Londra, acolo unde echipa României, văzută drept favorită, a terminat pe locul şase. "Ştii cum e: ierţi, dar nu uiţi". După JO, din echipa ocupantă a locului şase doar Ana Maria Brînză a continuat, Anca, Simona Gherman şi Loredana Dinu preferînd să ia o pauză pentru a deveni mame. Deocamdată, visul Ancăi nu a prins contur, dar se bucură de liniştea şi de căldura oraşului natal, după care a tînjit atîta în lungile cantonamente în care a fost plecată timp de 15 ani.

Se decide campioana
Ana Maria Brînză a devenit vineri campioană naţională pentru a opta oară. Azi, de la ora 9:00 (în direct DigiSport 3), în sala de scrimă Floreasca se va decide şi echipa campioană. Ieri au avut loc primele întîlniri, iar azi restul de trei. La CN de spadă feminin participă opt echipe.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează