SPORTURI  »  ALTELE  »  DJTS SATU MARE

ANST joacă numai politic » Campioana Cristina Stahl nu e considerată aptă să conducă DJTS Satu Mare!

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2010 00:00

Licenţiată în management, fosta floretistă Cristina Stahl nu a fost considerată aptă să conducă DJTS Satu Mare. Florin Gal, PD-L, da!

Bucureşti. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a programat săptămîna trecută concursul de ocupare a funcţiilor de conducere din direcţiile judeţene. Este pentru a treia oară în ultimele 18 luni cînd se organizează astfel de examene. Prima dată, în mai 2009, după aprobarea OG nr. 37, a doua oară, după  OG nr. 105/2009 şi acum ca urmare a comasării sportului cu tineretul.

În tot acest timp, instituţia condusă de Doina Melinte a fost asaltată de zeci de decizii judecătoreşti, definitive şi irevocabile, de repunere în funcţie a directorilor demişi în urmă cu un şi jumătate şi de plată a salariilor acestora din urmă. Decizii ce sînt însă ignorate de ANST.

Satu Mare. Primele două serii de concursuri au avut ca unic criteriu de admitere recomandarea politică, respectiv carnetul de partid PD-L. Lucrurile nu s-au schimbat însă nici de această dată. Exemplu: DJST Satu Mare. Aici au fost depuse două dosare. Pentru funcţia de director executiv a candidat Cristina Stahl, campioană europeană la floretă şi licenţiată ASE cu master în Germania, iar pentru cea de adjunct, Marcel Tarţa. La anunţul rezultatelor, ambii au fost declaraţi respinşi. Rămîne astfel în funcţie pedelistul Florin Gal, cel care a asigurat interimatul şi care nu s-a prezentat la concurs. "Sînt foarte dezamăgită şi de-acum încolo mă voi gîndi de două ori înainte de a mai candida pentru un post public în sport", a declarat scrimera care s-a înscris la concurs la propunerea UDMR.

Buzău. În altă parte a ţării, la Buzău, Dan Răspopa aşteaptă în zadar să fie repus în funcţia de director la DJST Buzău, deşi şi-a cîştigat acest drept în instanţă încă din ianuarie. "ANST încalcă în mod repetat legile, dar şi hotărîrea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care este definitivă şi irevocabilă", a declarat ieri Răspopa. Acesta are de recuperat şi 40.000 de lei. "Suma reprezintă salariile mele din urmă şi cu fiecare lună trecută se mai adaugă alte două mii de lei", a spus funcţionarul. Singurul act pe care i l-a transmis ANST este un ordin al Doinei Melinte, emis în octombrie (facsimil). "O aberaţie. Prin acea decizie am fost anunţat că în ziua de 8 octombrie sînt reangajat în funcţia de director şi tot în acea zi sînt demis", a explicat Răspopa.

Achimescu multiplicat
Cazul lui Laurenţiu Achimescu, prezentat de Gazeta în ediţia sa de ieri, se regăseşte nu numai în Argeş sau la Buzău, ci în toate judeţele. Puţine au fost situaţiile în care directorii care au cîştigat în instanţă au fost repuşi în funcţie. Unii au fost detaşaţi în ţară, iar în alte direcţii sau cluburi departamentale ANST plăteşte cîte doi directori pe acelaşi post.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
dtdr
dtdr  •  26 Noiembrie 2010, 12:01

pdl si actuala guvernare, s-a dovedit de mult a fi cea mai PROASTA SI CORUPTA DIN ULTIMII 20 DE ANI. Ei au nevoie numai de BERBECI NEPRICEPUTI pe care-i pot manipula dupa voie. Cristina Stahl ar putea fi incomoda.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close