SPORTURI  »  ALTELE  »  BAKU 2015

Antrenorul lotului olimpic feminin de judo e încrezător: "Ne dorim să ne întoarcem cu medalii!"

Florin Bercean
Florin Bercean

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2015 00:00

Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin, e încrezător înaintea competiţiei de la Baku.

Concursul de judo, din cadrul Jocurilor Olimpice Europene, va fi acelaşi cu turneul Campionatelor Europene. Întrecerile continentale ar fi trebuit să se desfăşoare la Glasgow, în luna aprilie, dar pînă la urmă au fost anulate şi comasate cu întrecerile din capitala Azerbaidjanului.

"Poate e mai bine, oricum fetele au avut un program foarte încărcat. Am avut o lună mai plină, cu Grand Prix, Grand Slam şi Openul de la Cluj. Sportivele se resimt, toate au probleme de sănătate. E bine că sînt minore şi pot participa la Europene", a declarat Bercean.

"La judo adversarul te loveşte, nu e şah!"

Tehnicianul a trecut în revistă problemele de sănătate ale fetelor. Loredana Ohîi şi Corina Căprioriu au o inserţie a claviculei pe stern, Andreea Chiţu are o luxaţie la un deget. "Dar ăsta e judoul, adversarul te loveşte, nu e balet. Sau nu balet, că şi acolo te poţi accidenta grav, ci şah!", a subliniat tehnicianul.

Tura de stadion

Bercean a vorbit şi de obiectivele echipei. "Sigur că ne dorim medalii la Baku, dar obiectivul principal e la Rio de Janeiro. Acum, la Europene, e practic startul în cursă, va urma a doua parte a turei de stadion la Campionatele Mondiale de la Astana, de la sfîrşitul lunii august. Pînă la sfîrşitul lunii aprilie 2016 intrăm pe turnantă, atunci stabilindu-se şi calificaţii pentru Jocurile Olimpice. Va urma apoi sprintul, ultima sută de metri, după 1 mai 2016, cînd pui la punct micile detalii", a explicat Florin Bercean.

Opt judoka cu pretenţii

Pe lîngă cele trei judoka de top, la feminin, Căprioriu, Chiţu, Ungureanu, România va mai avea în concurs la Jocurile Olimpice Europene alte trei reprezentante bine plasate: Violeta Dumitru (locul 47 mondial, la 48 kg), Larisa Florian (locul 39, la 52 kg) şi Loredana Ohîi (locul 21 la 57 kg). La masculin, vor fi doi sportivi cu şanse, ambii la categoria plus 100 de kilograme: Daniel Natea, locul 10, şi Vlăduţ Simionescu, poziţia a 15-a în lume.

Au început calificările

Din luna mai, anul acesta, punctele obţinute de judoka se contabilizează şi, conform acestui clasament, se vor stabili sportivele calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Primele 14 judoka se califică la fiecare categorie, opt dintre ei fiind capi de serie. În momentul de faţă, România are trei sportive în top 14: Corina Căprioriu (categoria 57 kg, locul 2), Andreea Chiţu (52 kg, locul 4) şi Monica Ungureanu (48 kg, locul 7).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează