SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

Ape pline cu meldonium » Cel mai mare scandal de dopaj din sportul românesc » Toți componenții lotului de kaiac-canoe au fost prinși dopați

Kaiacul masculin de patru era creditat chiar cu șanse la medalii la JO // FOTO Raed Krishan
Kaiacul masculin de patru era creditat chiar cu șanse la medalii la JO // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2016 00:00

Lucruri incredibile la lotul național de kaiac-canoe. După testele cerute de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, rezultatele au fost de-a dreptul îngrozitoare.

Agenția Națională Anti-Doping a descoperit nu mai puțin de 10 sportivi dopați! E un caz fără precedent în istoria sportului românesc, un caz care a lăsat fără cuvinte pe toată lumea.

Ioan Dobrescu: "În 40 de ani de sport nu am mai auzit de așa ceva!" / Elisabeta Lipă: ”Nu-mi vine să cred!”

"Ce mai e de spus? E fără comentarii! Nici nu pot să cred așa ceva. Trebuie să luăm măsuri drastice și să descoperim vinovații, că așa ceva nu poate fi trecut cu vederea", a declarat Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

Totul a erupt cu cazul Dumitrescu

Federația Română de Kaiac Canoe a intrat în colimator după ce canoistul Liviu Dumitrescu a fost găsit pozitiv la un hormon de creștere. A ratat astfel calificările pentru Jocurile Olimpice!

" ANAD a făcut trei rânduri de teste la lotul de kaiac-canoe, pe 6 aprilie, 15 aprilie și 28 aprilie. Unii dintre sportivi au ieșit la două dintre teste, alții o singură dată. E vorba de proba A. Se va aștepta răspunsul și la proba B, dar e greu de crezut că vor fi alte rezultate", au declarat surse ale Gazetei Sporturilor.

În afara lui Dumitrescu, toți ceilalți sportivi de la kaiac-canoe au fost descoperiți dopați cu meldonium.

Pe lângă lotul de kaiac-canoe, ANAD a mai descoperit trei atleți pozitiv la meldonium (Ștef, Donisan și Lavric), dar și un luptător, ultimul nefăcând parte însă din lotul olimpic.

Anchetă ANAD

Pe lângă COSR și MTS, ANAD a anunțat prin vocea președintelui Graziela Vâjială că va întreprinde o anchetă care va viza exclusiv oficialii, antrenorii și întreg staff-ul lotului național de kaiac-canoe.

Șefa Agenției Naționala Anti Doping, dar și oficialii MTS și COSR vor să descopere cine stă în spatele sportivilor prinși dopați cu meldonium.

3 echipajeavea România calificate la Jocurile Olimpice de la Rio la kaiac-canoe: kaiac 4-1.000 de metri masculin, kaiac 2-500 metri feminin, canoe 2-1.000 de metri masculin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează