SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC - CANOE

Bărci cu medalii » Delegaţia României a adunat trei medalii la Campionatele Europene din Portugalia

Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi pe podiumul premianţilor.
Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi pe podiumul premianţilor.

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 15 iunie 2013 20:27

Un argint şi două bronzuri au adus fetele şi băieţii din canoe şi din kaiac. Canoiştii Dumitrescu şi Mihalachi, campionii europeni de anul trecut pe distanţa de 1.000 de metri, şi-au adăugat în palmares un bronz.

La Montemor-o-Velho, în Portugalia, ieri a fost soare cu un pic de vînt. Un soare ce le-a zîmbit şi sportivilor români care au intrat pe apă pentru a cuceri medalii.

Victor Mihalachi şi Alex Dumitrescu, cei mai medaliaţi din delegaţia României, s-au aflat la primul concurs după dezamăgirea de la Londra. Din 2010 încoace, de la concursurile majore întotdeauna s-au întors cu medalii. N-a fost cazul la Londra, acolo unde au încheiat proba de canoe dublu pe distanţa de 1.000 de metri pe locul şapte. Dezamăgirea nu i-a doborît şi în toamnă s-au întors la antrenamente, dornici să adune din nou medalii.

Pînă la Campionatele Europene din Portugalia nu au participat la vreun concurs, din lipsa banilor. Ieri, au intrat pe apă, chiar în proba olimpică care le-a adus multă tristeţe la Londra, cea de 1.000 de metri. Au pornit în forţă, aşa cum fac de obicei, şi după primii 250 de metri erau pe locul al doilea, în spatele ruşilor Korovaşkov şi Pervukin.

Tot pe doi erau şi la 500 de metri, dar apoi au început să cedeze apă în faţa ungurilor şi au ajuns să se bată pentru locul al treilea cu cehii Radon şi Dvorak. Cu un efort intens au reuşit să cîştige bronzul cu vîrful bărcii. Dumitrescu s-a lăsat pe spate, Mihalachi a căutat îndelung aerul după sosire. A fost a şasea medalie europeană cucerită împreună la Campionatele Europene.

Nu au reuşit să-şi apere titlul din 2012, dar de patru ediţii nu au coborît de pe podium. Azi e o nouă zi şi o nouă şansă la medalie pentru cei doi pentru că vor concura în proba lor favorită, acolo unde au adunat cel mai mult aur, cea de canoe dublu pe 500 de metri.

Celălalt bronz al zilei a fost adus de kaiacul în care au urcat Irina Lauric şi Bianca Pleşca. 1.000 de metri de luptă, după care au fost depăşite doar de poloneze şi nemţoaice. Cea mai strălucitoare medalie a zilei a fost cucerită de canoea de patru pe distanţa de 1.000 de metri, un argint. Iosif Chirilă, Cătălin Costache, Gabriel Ghioca şi Florin Comănici au păstrat distincţia cucerită anul trecut. Ei au fost învinşi doar de Belarus.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează