SPORTURI  »  ALTELE  »  GLORY

Benny Adegbuyi revine în Glory! » Luptătorul român se va bate pe un stadion de fotbal

Benny Adegbuyi
Foto: Imago
Benny Adegbuyi Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 19:59 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 20:53

Benny Adegbuyi (38 de ani) revine în Glory, pe 9 martie 2024, unde va lupta într-o gală disputată în Arnhem, Olanda.

Învins în meciul eliminatoriu de anul trecut de Laidouni, Benny Adegbuyi are o nouă șansă să participe la turneul la categoria grea organizat de Glory. 

De la fotbal la kickboxing » Benny Adegbuyi și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Tata e nigerian, dar eu mă simt sută la sută român. Țin cu FCSB”
PRIETENII LUI OVIDIU
De la fotbal la kickboxing » Benny Adegbuyi și-a spus povestea la „Prietenii lui Ovidiu”: „Tata e nigerian, dar eu mă simt sută la sută român. Țin cu FCSB”

Benny Adegbuyi va lupta cu Nordine Mahieddine

Luptătorul român cu un record de 35 de victorii dintre care 20 KO și 7 înfrângeri va juca meciul de rezervă cu francezul de origine algeriană Nordine Mahieddine (34 de ani, 28-15, 13 KO).

Dacă va câștiga, Benny are șanse mari să participe în turneul la categorie grea. Motivul? În acest turneu se înfruntă 8 luptători, iar dacă unul dintre aceștia se accidentează sau se retrage atunci câștigătorul meciului de retragere îi va lua locul în competiție. 

„După doi ani în care m-am confruntat cu numeroase probleme și accidentări, care mi-au complicat cariera, acum sunt pregătit și timpul meu nu s-a terminat. Abia aștept să revin în elită, iar pe 9 martie voi demonstra asta. Lupt în gala Glory din Arnhem, Olanda, și sunt pregătit pentru orice. Voi da totul în ring. Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine. Sus România!”, a fost mesajul transmis de Benny.

Gala se va desfășura pe GelreDome, un stadion de fotbal din Arnhem cu o capacitate de 25.000 de locuri. Câștigătorul acestui turneu va încasa 500.000 de euro. 

Campionul Rico Verhoeven, Tariq Osaro, Sofian Laidouni, Bahram Rajabzadeh, Levi Rigters, Uku Jurjendal, Antonio Plazibat și Nabil Khachab sunt cei 8 luptători care vor intra în turneul de la categoria grea. 

Benny Adegbuyi: „De mai bine de nouă ani sunt în top zece mondial”

Invitat anul trecut la „Prietenii lui Ovidiu”, Benny Adegbuyi a vorbit despre cariera sa în kickboxing, dar și ce va face după retragere

- Am citit că ești foarte bine cotat în clasament.
- De mai bine de nouă ani sunt în top zece mondial. Am stat cinci ani pe locul 1 mondial, adică încadrarea pornind de sub campionul mondial. Eu am un avantaj că am început sportul de performanță foarte târziu și nu sunt uzat, nu sunt folosit. Am avut primul meci la nivel profesionist la 26 de ani.

- Într-un an câte meciuri oficiale aveți?
- Două, trei. Când am început cariera am avut șase meciuri pe an, dar pe măsură ce devii mai profesionist boxezi mai puțin. În restul timpului ne antrenăm. De multe ori ne plictisim, dar n-avem ce face. Eu din asta trăiesc. Până acum am 43 de meciuri, șapte înfrângeri. E un sport diferit, nu e ca la box, aici nu căutăm să facem palmares. Sunt piramide în K1 când ai trei meciuri într-o seară. Nu e plăcut, e și dureros, iar când scade adrenalina ai senzația că ai căzut de pe bloc și te dor toate. La noi e important clasamentul și cât reușești să stai printre grei.

- Ți-ai deschis și o academie?
- Da. Am cinci antrenori, toți salariații mei. M-am gândit că sunt deja la vârsta retragerii. Am semnat un contract nou de doi ani și probabil o să fie ultimul pentru mine fiindcă simt și eu că nu mă mai recuperez ca la 25 sau 30 de ani. S-ar putea să fie ultimul contract pentru concursuri. Acum încerc să dau înapoi tot ce-am învățat de-a lungul anilor și să scot și niște campioni. Am antrenori de box, de kickboxing, jiu jitsu și MMA.

Citește și: 

Conflictul interior al lui Leonard Doroftei la Montreal: „N-am dormit noaptea 15 ani. România m-a tras în jos, dar Canada nu e locul meu. Vreau acasă!” + drama copilăriei: „L-am găsit pe tata mort”
REPORTAJ
Conflictul interior al lui Leonard Doroftei la Montreal: „N-am dormit noaptea 15 ani. România m-a tras în jos, dar Canada nu e locul meu. Vreau acasă!” + drama copilăriei: „L-am găsit pe tata mort”
A fost la un pas să-l bată pe Fury, acum se luptă cu Joshua » Meci de gală pentru fostul campion din UFC
ARABIA SAUDITĂ
A fost la un pas să-l bată pe Fury, acum se luptă cu Joshua » Meci de gală pentru fostul campion din UFC

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează