SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINOAR

VIDEO + FOTO Apare „Berceni Arena” » Anunțul primarului: „Construcția e în stadiu avansat. Repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene”

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 14:58 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 16:07

Bucureștiul se pregătește să aibă un patinoar funcțional. Va fi inaugurat în acest an, în Sectorul 4.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a dat detalii despre construcția noului patinoar din București, care se va numi„Berceni Arena”. Va fi singurul patinoar funcțional din Capitală. Costul total va fi de 10 milioane de lei.

FOTO. Se construiește un nou patinoar în București

Așa arată lucrările la Berceni Arena, noul patinoar din București
Așa va arăta Berceni Arena, noul patinoar din București
+9 FOTO

„În 2024, Sectorul 4 va oferi Bucureștiului singurul patinoar competițional din Capitală! Clădirea viitoarei «Berceni Arena» se află într-un stadiu avansat de execuție, așa că putem spune, cu mândrie, că repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

„Capacitatea noii investiții va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul a aparținut SC Totul Verde și este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E. Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați.

Patinoarul va beneficia de o construcție subterană pentru rezervă de apă necesară stingerii incendiilor. Ca facilități, vor exista spații de servire în foaier și la etaj, garderobă, foaiere, vestiare, birouri, cabine pentru presă, cabine VIP, sală metodică și, bineînțeles – instalații pentru gheață”, potrivit sectorul4news.ro.

VIDEO Cum arată lucrările la noul patinoar din București, „Berceni Arena”

Lucrările au început în a doua parte a septembrie 2022. Termenul inițial pentru finalizare era 2023, dar pe parcurs au apărut întârzieri. Acum se așteapta ca în primăvară să fie gata, anunță b365.ro.

„Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”, spunea Băluță la începutul lucrărilor.

În prezent, patinoarul „Mihai Flamarpol” este în paragină. Șanteriul este părăsit, iar Primăria București anunțat în noiembrie a lansat procedura de achiziție publică pentru modernizarea arenei.

Citește și: 

Complex de lux pe locul fostului stadion legendar al României: investiție de peste 45 de milioane de euro! Imagini în premieră
COMPLEX SPORTIV
Complex de lux pe locul fostului stadion legendar al României: investiție de peste 45 de milioane de euro! Imagini în premieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Ianuarie 2024, 20:34

Pentru cei de mai jos (cu sfatul de a se documenta un pic inainte de a ejecta portiuni de analfabetism functional in spatiul public) : 1. este primul patinoar construit in Bucuresti din 1950 incoace 2. capacitatea de 1.500 de locuri in tribune este una mica, dar arena este initiativa si opera unei singure comunitati din Bucuresti. Un sector, din 6. Nu este opera Guvernului, ca sa vorbim de o Polivalenta, cum spune unul mai jos ; ps - bine ca e si ăsta, in nadejdea autoritatilor centrale mai vine Orban si face unspe patinoare in secuime, iar Bucuresti ar fi tot fara pationoar 3. ce va f grija de parcari ? arena este situata la vreo 2-3 minute de statia de metrou Aparatori si in jur sunt enspe linii de RATB. De toate, autobuze, tramvaie, trolee, metrou.. Cei care ma cunosc pe aici de prin 2006 stiu ca nu fac politica de niciun fel, nici nu stiu cine conduce Tara voastra si nici nu ma intereseaza, dar aceasta initiativa este o realizare ce trebuie aplaudata. Daca sunteti ardeleni, va inteleg invidia. Vreti numai la voi, mici păgâni provinciali, he he.. Dar eu am locuit o viata in S 4 pana sa plec definitiv in tara de origine a bunicilor mei, si nu am uitat cum arata nici macar 1 m din S 4. Bravo lor.

gojgaru
gojgaru  •  04 Ianuarie 2024, 18:52

In ziua de azi nimeni nu mai construieste patinoare ci sali polivalente care se pot folosi pentru orice manifestatie sportiva sau culturala .

moshu_cu_ruc.sacul
moshu_cu_ruc.sacul  •  04 Ianuarie 2024, 18:12

Băi, ce șoc am avut când am citit în titlu „Berceni Arena”! Inițial, am crezut că Becali vrea să-i facă în ciudă lui Talpan.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează