SPORTURI  »  ALTELE  »  CANDIDATURĂ

Braşov pentru JO de tineret » Oraşul ardelean vrea să găzduiască competiţia din 2020

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iunie 2014 00:30

Oraşul ardelean a trimis la Lausanne dosarul pentru organizarea Jocurilor Olimpice de tineret din 2020. Acesta are 25 de kilograme şi 6.000 de pagini.

După ce în 2013 a organizat Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), Braşovul şi-a depus candidatura pentru Jocurile Olimpice de tineret de peste şase ani. George Scripcaru, primarul oraşului de sub Tîmpa, a anunţat ieri că dosarul a ajuns la sediul Comitetului Internaţional Olimpic de la Lausanne (Elveţia).

"Are 6.000 de pagini, adică un metru cub de documente. Am obţinut garanţii de la prim-ministrul Victor Ponta, avem protocolul semnat între Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cu Guvernul României", a declarat Scripcaru.

"Cred că avem şanse de organizare a acestui important eveniment sportiv dacă este să ne raportăm la infrastructura pe care o avem şi la reacţiile foarte bune de la oficialii care au participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European organizat anul trecut la Braşov", a adăugat Scripcaru.

La Poiana Braşov, acolo unde va fi amplasat Satul Olimpic, va mai trebui construit un patinoar cu o capacitate mai mare decît a celui existent în Braşov. Competiţiile de la JO de tineret 2020 ar urma să se desfăşoare în Braşov, Poiana Braşov, Predeal, Rîşnov şi Cheile Grădiştei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează