SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC CANOE

Campioni dezamăgiţi! Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu ameninţă că pleacă de la Dinamo

Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu au primit doar o plachetă şi un gel de duş la gala organizată de club în onoarea lor.
Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu au primit doar o plachetă şi un gel de duş la gala organizată de club în onoarea lor.

Articol de , - Publicat joi, 22 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 19:57

La gala organizată de club în onoarea lor, cei doi canoişti, medaliaţi cu aur şi bronz mondial şi european în 2011, au primit cîte o plachetă şi cîte un gel de duş.

Au cucerit cinci medalii de aur şi trei de bronz la Campionatele Mondiale şi cele Europene din ultimii doi ani şi s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, iar acum, de Crăciun, au primit ieri drept primă din partea clubului Dinamo cîte o plachetă şi un set de cosmetice. Este vorba despre canoiştii Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu. Cei doi au plecat complet dezamăgiţi şi cu gînd de ducă de la gala organizată în cinstea lor, de doi ani fiind amăgiţi cu promovarea pentru performanţele realizate. La festivitate, găzduită la sediul MAI, a participat chiar şi ministrul Traian Igaş.

"Nu o să mai avem răbdare pentru că am aşteptat doi ani la rînd. Sîntem campioni mondiali şi europeni şi nici măcar nu am primit o răsplată. Vom vedea ce va fi. Noi ce să facem? Să nu mai luăm medalii pentru că e criză? Sperăm să fim răsplătiţi aşa cum trebuie", a declarat Dumitrescu.

Victor Mihalachi a mărturisit că el este remunerat de club cu 800 de lei pe lună în baza unei convenţii, nefiind nici măcar angajat precum colegul său. "Sîntem nemulţumiţi! Am avut promisiuni că voi fi angajat, dar nu s-a întîmplat nimic. Noi o să facem performanţe oricum, pentru că ne place ce facem. Să vedem dacă şi clubul îşi va da interesul. Pînă la urmă, este vorba de viitorul nostru", a adăugat Mihalachi. Canoistul este dezamăgit şi pentru că pe placheta pe care a primit-o din mîinile ministrului Traian Igaş numele său era scris greşit, Mihalache în loc de Mihalachi. "O voi păstra şi voi căuta o variantă să corectez", a completat sportivul.

Drăgulescu a plecat la Steaua
CS Dinamo l-a pierdut în acest an şi pe gimnastul Marian Drăgulescu. În urma unor dispute financiare şi nemulţumit de faptul că nu a primit apartamentul promis, multiplul campion mondial şi european s-a transferat în luna iunie de la clubul din şos. Ştefan cel Mare la cel rival, Steaua. Mai mult, Drăgulescu a acţionat Dinamo în judecată pentru salariul neplătit pe luna mai.

Nu şi-a plătit nici acum campionii de la Beijing
Sportivii legitimaţi la Dinamo, care au fost medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, nu şi-au primit nici acum banii de la club. Constantina Diţă, campioana olimpică de la maraton, care a primit doar 25 la sută din cei 55.000 de euro pe care-i datorează clubul, a spus că nici nu mai vrea să audă de clubul Dinamo. În aceeaşi situaţia se mai află gimnasta Sandra Izbaşa şi canotoarele Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache.

"La Olimpiadă o să spunem şi noi că e criză"

Alex Dumitrescu explică de ce este supărat pe clubul Dinamo

- Alex, e glumă, nu e glumă faptul că vă gîndiţi să plecaţi de la Dinamo?
- Nu e nici o glumă. Am spus că e posibilă şi acestă variantă dacă nu ne sînt luate în considerare cererile. Nu am pus pistolul la tîmplă nimănui, doar ne-am exprimat părerea.

- Şi care ar fi acelea? Aţi primit banii pentru medaliile din 2010 şi 2011?
- Nu este vorba de bani. Noi ne gîndim că dacă mîine nu mai putem face spor, cu ce ne alegem? Noi vrem să fim avansaţi. Nu se poate ca Victor nici să nu fie angajat, să fie doar colaborator! Eu sînt agent pricipal şi iau 1.400 de lei.

- Aţi primit la festivitatea de final de an un gel de duş?
- Sincer, nici nu m-a interesat prea mult. Mama a desfăcut pachetul şi mi-a spus că erau acolo un deodorant şi un gel de duş. Iosif Chirilă, vicecampion european, care e la Steaua, a primit din partea clubului un sistem home-cinema. Noi pînă acum am fost modeşti, am stat la locul nostru. Nu sîntem noi marii sportivi, dar nici chiar aşa. Cînd n-o să luăm nici o medalie la JO o să spunem şi noi că e criză!

"Voi face tot ce e omeneşte posibil ca aceşti campioni mondiali şi europeni să facă parte din structurile MAI, să fie ofiţeri, pentru că merită. E normal să fie nemulţumiţi, pentru că orice sportiv îşi doreşte nu doar ca partea financiară să-i fie asigurată, ci şi poziţia socială" (Elisabeta Lipă, comandant Dinamo)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează