SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Cantonamente în Iran şi Kîrghistan » Cum se pregătesc sportivii din loturile naţionale de lupte

Ştefan Gheorghiţă (dreapta) a cîştigat în 2013 aurul mondial la Universiada de la Kazan // Foto: Mediafax
Ştefan Gheorghiţă (dreapta) a cîştigat în 2013 aurul mondial la Universiada de la Kazan // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 19:17

Pentru a pregăti sportivii din loturile naţionale, preşedintele FR Lupte, Răzvan Pîrcălabu, îi trimite să înveţe la Teheran şi la Bişkek.

Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, a găsit o metodă inedită de a-şi pregăti sportivii din loturile naţionale de lupte libere şi greco-romane. "Am fost luptător şi ştiu ce e cel mai bine pentru un sportiv. Trebuie să îi oferi competiţii, multe întîlniri, adversari noi", spune şeful FRL.

Pe cheltuiala sa şi a vicepreşedinţilor
Astfel, loturile de lupte ale României vor participa în 2013 la o serie de turnee internaţionale. "Am stabilit un parteneriat cu mai multe federaţii. În luna ianuarie, după stagiul de pregătire fizică, de la Piatra Arsă, loturile vor şi decola în străinătate. La lupte libere, băieţii se vor pregăti în Iran pentru trei săptămîni. Fetele vor merge în acelaşi timp în Norvegia. Cei de la greco-romane vor ajunge în Turcia şi în Ungaria", a declarat Pîrcălabu.

"Împreună cu vicepreşedinţii Mugurel Dumitru şi Lucian Luca, noi vom suporta din propriul buzunar cheltuielile legate de transport. Restul, cazarea şi masa, va fi pe bază de reciprocitate", a dezvăluit Pîrcălabu.

Juniorii merg în Kîrghistan
Loturile de juniori nu se vor pregăti nici ele în România. "Îi trimitem la Bişkek, capitala Kîrghistanului, acolo unde este o academie cu 600 de luptători. Nu trebuie să ne fie ruşine, avem de învăţat de la asiatici, ei sînt acum foarte buni la lupte", a adăugat Pîrcălabu.

În toamnă, FRL va organiza şi ea o serie de turnee internaţionale. "În toamnă se va desfăşura un turneu sub patronajul Casei Regale, «Cupa Regelui», la juniori. Am vorbit deja, avem acceptul Casei Regale. În plus, va mai avea loc prima ediţie a Turneului Internaţional de cadeţi, la Bucureşti, în luna mai", a mai completat preşedintele FRL.

18 medalii la competiţiile importante a obţinut FR Lupte în 2013. Dintre acestea însă, 13 au fost cucerite la cadeţi şi juniori

2 centre olimpice noi se vor înfiinţa la lupte în 2014. Unul, pentru greco-romane, la Bacău, altul la Bucureşti, pentru lupte libere

"Ne-am propus ca la Rio de Janeiro să cucerim o medalie, iar la Tokyo, în 2020, să cîştigăm medalii la fiecare stil de lupte. Pentru asta investim" (Răzvan Pîrcălabu, preşedinte FR Lupte)

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  05 Decembrie 2013, 15:14

Normal ar fi sa reusiti ...sunteti pe drumul bun ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează