SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT » CAMPIONATELE MONDIALE 2024

Cinci înotători români vor participa la Campionatele Mondiale de la Doha din luna februarie

Vlad Stancu în acțiune FOTO Raed Krishan
Vlad Stancu în acțiune FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 21:39 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 21:43

Andrei Anghel, Robert Badea, Patrick  Dinu, Denis Popescu și Vlad Stancu sunt cei vor înota la CM din Qatar între 11 și 18 februarie. David Popovici a decis de câteva luni că nu va participa la întrecerea mondială.

Andrei Anghel (25 de ani) , Robert Badea (16 ani), Patrick Dinu (18 ani), Denis Popescu (20 de ani) și Vlad Stancu (18 ani) vor reprezenta România la Campionatele Mondiale în probele de înot. În afară de Andre Anghel, restul sunt debutanți la o competiție de asemenea nivel la seniori.

David Popovici a decis în urmă cu câteva luni că nu va lua parte la această competiție. El și Vlad Stancu sunt deja calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, iar ceilalți înotători români participanți la Doha speră să-și facă și ei baremul olimpic. 

Dublă în Luxemburg » David Popovici s-a impus și în proba de 100 m liber la concursul „Euro Meet”
ÎNOT
Dublă în Luxemburg » David Popovici s-a impus și în proba de 100 m liber la concursul „Euro Meet”

Înotul va debuta pe 11 februarie, în timp ce întrecerea mondială are startul pe 2 februarie cu probele de înot sincron și sărituri în apă.

Popovici și Preda speră să-și apere medaliile cucerite în 2023

România va mai fi reprezentată la Doha la sărituri în apă (2-10 februarie) de Angelica Muscalu și Constantin Popovici, la sărituri de la mare înălțime (13-17 februarie) de Cătălin Preda și Constantin Popovici, cei care au ocupat locurile 1 și 2 la ediția precedentă de la Fukuoka și de echipa masculină de polo (4-17 februarie).

”Tricolorii” au fost repartizați în grupa B alături de Kazahstan, Italia și Ungaria. Primul meci este pe 5 februarie contra Ungariei, campioana mondială en titre.  Apoi pe 7 cu Kazahstan și pe 9 cu Italia. 

Prima clasată merge direct în sferturi de finală, în timp ce echipele de pe locurile 2 și 3 vor juca un baraj pentru calificarea în această fază. Naționala masculină speră la o clasare între primele opt pentru a putea prinde un bilet la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citește și: 

Camelia Potec a fost aleasă în conducerea Federației Europene de Natație
NATAȚIE
Camelia Potec a fost aleasă în conducerea Federației Europene de Natație
Franța e noua campioană europeană la handbal masculin! Final perfect de carieră pentru legendarul Nikola Karabatic
Euro 2024
Franța e noua campioană europeană la handbal masculin! Final perfect de carieră pentru legendarul Nikola Karabatic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
neacaisa
neacaisa  •  29 Ianuarie 2024, 04:31

Nu prea inteleg care este scopul acestei competitii, ok la sarituri in apa si la polo aceasta este competitie de calificare, dar la inot cred ca se putea sari peste acest mondial. E a treia editie organizata in decurs de 18 luni si in an olimpic, lipsesc f multe vedete de pe lista, si chiar si din inotatorii de top prezenti la doha, ma cam indoiesc ca vor fi multi care vor cauta sa se chinuie sa aiba varf de forma in februarie in timpul unui an olimpic. Cred ca va fi mai mult tratata ca o competitie de pregatire de catre cei care au facut deja baremul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează