SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE / CAMPIONATE EUROPENE

Confirmare

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2008 00:00

Echipajul C4-500 de metri al României a cîştigat ieri titlul continental, iar cel feminin de K4-1.000 de metri a luat bronzul.

Ziua a doua a finalelor CE de la Idroscalo, din apropiere de Milano, a mai adus României două clasări pe podium. Echi­pajul de canoe 4 pe distanţa de 500 de metri a reuşit să încheie finala în prima poziţie, adjudecîndu-şi aurul cu un avans de mai bine de o se­cun­dă în faţa reprezentanţilor Un­gariei. La jumătatea cursei, Ciprian Popa, Nicolae Flocea, Silviu Simio­cencu şi Cătălin Costache se aflau în poziţia a doua, în spatele ma­ghiarilor, însă partea secundă ra­pidă i-a propulsat spre medalia cea mai strălucitoare. În aceeaşi probă, anul trecut, la Mondialele de la Duisburg, elevii lui Ivan Patzaichin ob­ţineau bronzul, însă în altă com­ponenţă: Loredan Popa, Ciprian Popa, Nicolae Flocea, Florin Mir­o­n­cic.

A doua prezenţă pe podium de ieri s-a datorat kaiacului feminin de 4-1.000 de metri. Alina Chirilă, Lidia Talpă, Florica Vulpeş şi Iulia Pascu s-au situat pe poziţia a treia la toate cronometrările intermediare şi au rămas ferm pe locul de bronz şi la finiş. Aurul a revenit echi­pa­jului Ungariei, urmat de cel al Po­loniei.

Sîmbătă, în prima zi a finalelor, România a cucerit argintul la canoe 4-1.000 de metri şi bronzul la kaiac 2-1.000 de metri feminin.

Două finale
Tot ieri, Florin Mironcic s-a clasat al patrulea la canoe simplu 500 de metri, probă care în 2006, la Racice, îi aducea argintul european. La 250 de metri, românul era al cincilea, însă el a revenit puternic pe jumătatea a doua a cursei şi s-a plasat foarte aproape de bronz, la doar 226 de miimi de secundă de ucraineanul Iurli Ceban. Echipajul de kaiac 4-1.000 de metri masculin, alcătuit din Ionuţ Anghel, Lehel Ercsei, Ştefan Vasile şi Florean Mada, a terminat finala pe locul 6.

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close