SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI

Constantin Popovici este la două sărituri de titlu în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving! Duminică e ziua decisivă

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 13:59 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 13:59

Seria Mondială Cliff Diving va avea, pentru prima oară din 2017, un nou campion, iar sportivul român, Constantin Popovici are prima șansă în lupta cu britanicul Aidan Heslop. Românul are un avans de 133 de puncte în clasamentul general și este la două sărituri de o performanță istorică

După 20 de săptămâni de pauză, cei mai buni 24 de săritori de la mare înălțime din lume, la masculin și feminin, au făcut spectacol în prima zi din Noua Zeelandă, locul unde este programată ultima etapă din 2023. Dar din cauza unor probleme legate de calitatea apei din portul Waitematā (Auckland) runda a fost reprogramată pentru ianuarie.

A fost o pauză foarte lungă, dar m-am antrenant intens pentru această ultimă rundă, inclusiv de pe platforma de 10 metri pentru Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice. Din păcate am avut o ușoară accidentare la mușchi în urmă cu o săptămână și am avut unele probleme la prima săritură. Cea de-a doua a fost mult mai bună, mai ales că nu am mai exersat-o. Sper acum că, din punct de vedere fizic, corpul meu va rezista pentru ultimele două sărituri 
Constantin Popovici, după prima zi de concurs

Runda din Auckland a început astăzi cu primele două sărituri care au gradul de dificultate impus, iar Constantin Popovici ocupă poziția a opta cu un total de 148,60 de puncte, la 15,2 puncte în spatele lui Aidan Heslop care este pe locul secund în clasamentul provizoriu al ultimei etape din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

Lupta pentru titlu dintre Constantin Popovici și Aidan Heslop începe duminică dimineață de la ora 06:00. Mâine sunt programate săriturile fără un grad de dificultate maxim impus, Constantin Popovici fiind la un pas de o performanță senzațională, aceea de a deveni primul român care câștigă Trofeul King Kahekili.

Clasament general la zi

  1. Constantin Popovici (România) – 832 puncte
  2. Aidan Heslop (Marea Britanie) – 699 p
  3. Carlos Gimeno (Spania) – 573 p
  4. Cătălin Preda (România) – 528 p
  5. Gary Hunt (Franța) – 442 p

Citește și:

De la antrenamente pe saltele, în bazin fără apă și trambuline, la aur mondial » În urmă cu 6 ani, Constantin Popovici era retras. Acum e cel mai bun din lume
Sarituri de la mare înălțime
De la antrenamente pe saltele, în bazin fără apă și trambuline, la aur mondial » În urmă cu 6 ani, Constantin Popovici era retras. Acum e cel mai bun din lume
Campionul născut din suferință » Dezvăluirile brutale ale lui Constantin Popovici: „Șuruburi, operații, contuzie cerebrală. Dacă ești puternic, poate nu leșini”
CM DE NATAȚIE
Campionul născut din suferință » Dezvăluirile brutale ale lui Constantin Popovici: „Șuruburi, operații, contuzie cerebrală. Dacă ești puternic, poate nu leșini”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează