SPORTURI  »  ALTELE  »  ALEGERI COSR

Cumpăna lui Octavian Belu » Antrenorul e tentat să renunţe după ce Alin Petrache a cîştigat alegerile COSR: "Fac parte din alt film!"

Cei trei candidaţi la şedia COSR, Alin Petrache, Octavian Belu şi Elisabeta Lipă (de la stînga la dreapta) au stat alături înainte de vot // Foto: Alex Nicodim
Cei trei candidaţi la şedia COSR, Alin Petrache, Octavian Belu şi Elisabeta Lipă (de la stînga la dreapta) au stat alături înainte de vot // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 30 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 29 mai 2014 23:07

"Îmi păstrez dreptul de a mă gîndi dacă mă mai implic în această mişcare olimpică prin lotul feminin de gimnastică", a declarat antrenorul după anunţarea votului.

"A fost o luptă grea, o competiţie la care au participat adversari puternici, a fost o întrecere sportivă la care noi, iată, am demonstrat că valorile olimpismului s-au ridicat mai presus de orice". Aşa au sunat primele declaraţii de ieri ale noului preşedinte al COSR, Alin Petrache.

"Am nevoie de Belu şi de Lipă în echipa mea. Ei sînt artizanii medaliilor României. A fost o campanie pe idei. Am prezentat o strategie modernă. Aici s-a făcut diferenţa", a continuat fostul rugbyst. Octavian Belu părăsise deja sediul forului olimpic român de zece minute. La fel şi Elisabeta Lipă.

Alin Petrache a cîştigat alegerile detaşat. Din 202 voturi exprimate de cei 109 membri prezenţi, 143 au fost acordate candidatului de 37 de ani. Belu a primit 33, iar Lipă, 21. 5 voturi au fost anulate.

"Plec de la COSR cu capul sus pentru că nu-mi ia nimeni nici cariera, nici rezultatele, eu rămîn tot ăla care am fost şi înainte de alegeri. Nici nu mai folosesc vechea sintagmă că ai pierdut o bătălie, dar poţi cîştiga războiul. Sînt poveşti. Acum sînt liber să decid dacă voi mai cauţiona o persoană sau o instituţie în care nu mai am încredere, ale cărei principii le-am apărat 30 de ani şi de care încep să mă îndoiesc'', a afirmat Belu.

Lipă a fost mai directă. ''Nu sufăr deloc, pentru că aşa cum aţi ştiut şi dvs, aşa am ştiu şi noi că lucrurile erau foarte clare demult. M-am prezentat ştiind exact ce se va întîmpla şi de aici vine această detaşare şi, sincer, nu am nici o suferinţă! Nu ştiu cît de bun candidat a fost Alin Petrache, dar ştiu luptele din culise şi cred că asta spune totul '', a declarat cvintupla campioană olimpică la canotaj.

"Avem nevoie de unitate!"
Acuzată cu o zi înainte de alegeri de Belu şi Lipă de implicare în alegeri, intervenind în schimbarea delegatului FR Tir, Gabriela Szabo a avut o reacţie înainte de a intra la vot.

"Am afirmat de nenumărate ori echidistanţa mea atît personală, cît îndeosebi din funcţia pe care o reprezint în prezent. Zilele acestea am fost în comunicare directă şi i-am încurajat pe toţi cei trei candidaţi. Sportul românesc nu are nevoie de scandal, ci de unitate. Altfel, vom cînta împreună cîntecul său de lebădă", a spus fosta atletă.

"Aceasta a fost ultima acţiune a COSR la care am participat!" (Mariana Bitang)

"Îi cer domnului Belu să cugete pentru că sportul românesc are nevoie de el. Avem nevoie de excelenţă. Într-o competiţie nu cîştigăm toţi" (Gabriela Szabo, ministrul TS)

"Nu m-a felicitat domnul Ponta. Nu am avut la mine telefonul de dimineaţă, de cînd am intrat în şedinţă. Sper să mă felicite toată lumea pentru că numai lucrînd împreună, în echipă, putem duce mai departe stindardul României" (Alin Petrache, preşedinte COSR)

INTERVIU Octavian Belu: "Fac parte din alt film!"


Octavian Belu, 63 de ani, va lua o decizie în zilele ce urmează dacă va continua sau nu la lotul olimpic feminin de gimnastică.

- Domnule Belu, sînteţi supărat de rezultatul acestor alegeri?
- Nu sînt supărat, ştiam rezultatul dinainte. Lucrurile erau tranşate, victoria s-a anunţat de ieri. Îi urez succes preşedintelui, nu-i va fi uşor, dar eu îmi păstrez dreptul de a mă gîndi dacă mă mai implic în această mişcare olimpică prin lotul feminin de gimnastică.

- Aveţi de gînd să vă retrageţi de la lot?
- Nu cred că doare pe nimeni dacă aş renunţa la lotul de gimnastică. Acum realizez că am pierdut 30 de ani prin sală şi am fost la şapte Olimpiade, dar nu contează. Se pare că fac parte din alt film şi nu vreau să mai încurc pe nimeni. Ani de zile am alergat după himere...

- Sînteti dezamăgit de numărul mic de voturi primite?
- Mai degrabă sînt descumpănit. Trăiesc un moment de cumpănă acum. Eu veneam mereu mîndru în ţară cînd învingeam Rusia, China, SUA în competiţii. Acum realizez că nu asta conta. Pot spune că acum mi-am cîştigat liniştea. Cred că a venit timpul să-mi văd de problemele şi de viaţa mea.

- Deci vă retrageţi de la lot?
- Nu vreau să mă pronunţ acum, la cald. Voi lua decizia zilele care vor urma. Dacă tot sînt prea în vîrstă pentru funcţia de preşedinte COSR sau nu am făcut destul pentru olimpism, îmi dau seama cît sînt de bătrîn să stau şi în sală, să încerc să cîştigăm medalii de carton, cum au spus unii. Am valoare, iau medalie, eu în asta cred, nu am valoare, nu iau medalie.

- Au fost alegeri cu iz politic?
- Eu, unul, mă felicit că nu am abandonat lupta pe parcurs, deşi au fost momente cînd am vrut să renunţ. Acum, toţi cei care m-au acuzat că fac poze cu politicieni pentru a obţine voturi pot vedea cît de mult am fost sprijinit politic...

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (11)
tegean
tegean  •  30 Mai 2014, 15:11

Olimpismul în alegerile pt. COSR şi în COSR e sublim ! ... (am citit pe un alt site că dl.Belu şi-ar fi dat deja demisia îl aprob , deşi pt. România nu e bine dar e bine pt. principiile care stau la baza, care călăuzesc sportul şi nu numai sportul)

misuplaton
misuplaton  •  30 Mai 2014, 14:09
Postat de adi_stelistul pe 30 Mai 2014, 11:33

Asa, si care e legatura cu activitatea profesionala a domnului Belu in acest caz???? Ca eu despre asta vorbeam. Sa zicem ca lucrezi ca inginer la o firma si esti bine platit si apreciat in meserie. Apare un post de director de marketing la care aplici si tu (fara a avea experienta) dar nu esti ales. Ce faci, demisionezi din postul de inginer in cazul asta?

Din cate stiu, domnul Petrache nu facut foarte mari performante nici la Rugby (sau poate intre timp Romania este campioana mondiala si noi nu stim), nu avem un campionat de rugby foarte performant si atunci care este managementul atat de performant al domnului Petrache?. Ce a condus domnul Petrache inainte de federatia de rugby? Din cate stiu si stiu foarte multi romani domnul Belu a adus cu managentul lui "foarte prost" o sacosa de medalii,. Daca am judeca correct cam aceasta este balanta.

spivak
spivak  •  30 Mai 2014, 12:29

Păi da, el e din filmul lui Băşescu.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează