SPORTURI  »  ALTELE  »  GOLF

Curiosul caz al domnilor Woods şi McIlroy » Povestea unei prietenii surprinzătoare între doi rivali din golf

McIlroy şi Woods: prieteni, dar şi adversari.
McIlroy şi Woods: prieteni, dar şi adversari.

Articol de - Publicat sambata, 22 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 21 septembrie 2012 20:28

Tiger Woods şi Rory McIlroy, fosta şi noua vedetă a golfului, se înţeleg foarte bine, în ciuda rivalităţii fireşti de pe traseul de golf.

Nord-irlandezul Rory McIlroy este actualul număr 1 mondial, loc ocupat de Tiger Woods mult timp, înaintea prăbuşirii. Nu recunoaşte că se simte intimidat de băiatul cu 13 ani mai tînăr, aşa cum speculează jurnaliştii experţi în golf. "Cred că părul e de vină", a glumit Woods, care nu a mai triumfat la un turneu important de 4 ani.

McIlroy (23 de ani) şi Woods (36 de ani) s-au întîlnit la FedEx Cup la Atlanta, unde au fost clasaţi pe primele două poziţii, chiar dacă intermediare deocamdată. Woods a cîştigat de două ori această competiţie, McIlroy este la prima participare. Au avut o întîlnire directă, iar McIlroy şi-a exprimat din nou admiraţia pentru american. "De fiecare dată cînd am meci direct cu Woods, sînt foarte emoţionat. Să ştiţi că mi-a găsit o poreclă deja, îmi spune Intimidator. Dar cum aş putea eu să-l intimidez pe Tiger Woods? Este cel mai mare jucător de golf din toate timpurile", a spus tînărul, citat de USA Today.

Puşi pe glume
Cei doi au devenit foarte, foarte apropiaţi. Atît de apropiaţi încît, în ciuda respectului pe care şi-l poartă, fac glume unul la adresa celuilalt la nesfîrşit. McIlroy rîde de vîrsta înaintată şi de începutul de chelie a lui Woods. Woods îl ia pe McIlroy peste picior pentru statura mignonă. De exemplu, Woods l-a întrebat pe nord-irlandez, căruia îi spune "Puştiul", ce face cînd prietena lui, jucătoarea de tenis Caroline Wozniacki, poartă tocuri.

Cei doi, care au jucat pentru prima dată împreună la un eveniment oficial în ianuarie, se întîlnesc des şi pe la sala de forţă. Trăncănesc împreună pe traseul de golf. "Mereu l-am admirat pe Tiger pentru numărul mare de turnee cîştigate. Mereu am fost uimit de performanţele lui, mereu am rămas cu gura căscata la felul lui de a juca. Dar nici eu nu am fost niciodată intimidat de el. Şi nici teamă de el nu mi-a fost", a replicat şi Rory. "Tiger va cîştiga din nou turnee importante, ascultaţi-mă pe mine!"

McIlroy - number one
Deocamdată însă, Rory este pe locul unu printre golferii profesionişti. Iar Tiger este doar urmăritorul. "În acest moment al carierei, Rory este cel mai încrezător şi cel mai bun jucător. Este primul la toate capitolele", a spus Roger Maltbie, analist al canalului NBC Sports.

Iar Tiger nu se lasă. Este totuşi omul care îşi revine după o cădere la fel de spectaculoasă ca şi urcarea sa la statutul de vedetă mondială. Specialiştii spun că este capabil să se reîntoarcă în punctul care l-a făcut cel mai valoros jucător de golf din lume. Iar rivalitatea şi prietenia cu Rory McIlroy nu fac altceva decît să-l motiveze suplimentar. Iar concurenţa dintre cei doi va aduce una dintre cele mai frumoase perioade din istoria acestui sport.

Cauzele prăbuşirii
Tiger Woods a fost părăsit de soţia sa, Elin Nordegren, după ce a înşelat-o, în 2009, cu Rachel Uchitel, managerul unui club din New York. Woods a fost nevoit să-i plătească lui Elin la divorţ suma record de 750 de milioane de dolari. Momentul destrămării familiei sale a coincis cu momentul căderii sale sportive, din care acum încearcă să-şi revină.

101 turnee la profesionişti a cîştigat Tiger Woods, dintre care 14 majore

500 de milioane de dolari are Woods, în bani şi proprietăţi

2011 este anul în care Rory McIlroy a cîştigat US Open

"Tiger va cîştiga din nou turnee importante, ascultaţi-mă pe mine!" (Rory McIlroy)

CV - Tiger Woods
- nume real: Eldrick Tont Woods
- născut pe 30 decembrie 1975, la Cypress, California
- 1,85 metri, 84 de kilograme
- locuieşte în Jupiter Island, Florida
- a fost căsătorit cu Elin Nordegren (2004–2010) şi au împreună doi copii, Sam Alexis (2007) şi Charlie Axel (2009)

CV - Rory McIlroy
- poreclă: Rors
- născut pe 4 mai 1989 (age 23), la Holywood, County Down, Irlanda de Nord
- 1,75 metri, 73 de kilograme
- a trecut la profesionism în 2007
- iubita lui este fostul lider WTA, Caroline Wozniacki

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează