SPORTURI  »  ALTELE  »  BRATA, REŢINUT PENTRU TENTATIVĂ DE OMOR CALIFICAT

Daniel Brata rămîne în arest, cererea sa de eliberare pe cauţiune fiind respinsă

Daniel Brata rămîne în arest, cererea sa de eliberare pe cauţiune fiind respinsă
Daniel Brata rămîne în arest, cererea sa de eliberare pe cauţiune fiind respinsă

Articol de GSP - Publicat joi, 18 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 18 august 2011 16:18

Judecătorii Tribunalului Bihor au respins, joi, cererea de eliberare pe cauţiune a sportivului Daniel Brata, arestat pentru tentativă de omor calificat, după ce, împreună cu un coleg din lotul de judo, ar fi bătut un tînăr orădean, într-un club, astfel că Brata va rămîne în arest.

Magistraţii Tribunalului Bihor au judecat, joi, cererea de eliberare pe cauţiune a campionului naţional la judo Daniel Brata, arestat sub acuzaţia de tentativă de omor calificat.
"Cererea de eliberare pe cauţiune s-a respins", a declarat Laura Szabo, grefier delegat la Biroul de relaţii cu presa de la Tribunalul Bihor. Ea a precizat că decizia judecătorilor nu este definitivă şi nu a fost încă motivată. De altfel, decizia a fost atacată deja cu recurs de sportiv.
Campionul naţional la judo Daniel Brata a fost reţinut, marţea trecută, de procurorii Parchetului Tribunalului Bihor pentru tentativă de omor calificat, iar un coleg al acestuia, Valentin Radu, este cercetat în libertate după ce, în iulie, cei doi ar fi agresat un tînăr. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 12/13 iulie, la un club din Oradea.
Un tînăr de 25 de ani, Adrian Popa, consilier juridic la o firmă din municipiu, afirmă că se afla în local împreună cu doi prieteni şi că a fost atacat de cei doi sportivi în momentul în care au ieşit din club, pentru a pleca acasă. "Unul dintre prietenii mei a intrat în vorbă cu o fată care îi însoţea pe Brata şi Radu, nu ştiu ce anume au vorbit, însă în momentul în care am ieşit din club ca să plecăm acasă băieţii au ieşit după noi şi au început să vocifereze. Eu le-am spus doar că nu vrem scandal şi că plecăm, dar nici nu m-au ascultat. Erau băuţi şi voiau să se dea macho în faţa fetelor. Au început să ne lovească. Ceilalţi doi prieteni ai mei au reuşit să fugă, au scăpat doar cu cîteva lovituri. Eu nu am avut noroc. M-au prins, am căzut şi au început să dea cu pumnii şi cu picioarele. Nu ştiu cît, pentru că am leşinat. Cînd m-am trezit, eram singur pe stradă", explica Adrian Popa.
În urma loviturilor primite, tânărul a fost internat la Spitalul Judeţean din Oradea, cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenţii neuro-chirurgicale, una la Oradea şi alta la Timişoara, însă în pofida eforturilor medicilor a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi dificultate de vorbire.

Potrivit certificatului medico-legal, Adrian Popa are nevoie de cel puţin 80 de zile de îngrijiri medicale, însă leziunile i-au provocat "o infirmitate fizică permanentă".

În 10 august, Daniel Brata a fost arestat preventiv, pentru 20 de zile, de magistraţii Tribunalului Bihor.
După ce a fost prezentat instanţei, Brata a făcut o scurtă declaraţie jurnaliştilor, în care a explicat că l-a lovit o singură dată pe orădeanul Adrian Popa, motivînd că s-a temut că acesta îl va ataca. Totodată, Daniel Brata susţinea că, în timpul în care Adrian Popa a fost la pămînt, Valentin Radu, un alt sportiv cercetat în stare de libertate în dosar, l-ar fi lovit "de două, maxim trei ori, cu piciorul".
Daniel Brata a cîştigat, la sfîrşitul lunii iunie, medalia de bronz la categoria minus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Sao Paolo (Brazilia). El are în palmares şi o medalie de bronz la Campionatul European din 2009, de la Tbilisi.


Brata a fost exclus, în 10 august, din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă pînă la terminarea cercetărilor penale, conform unui comunicat al Comitetului Director al FR Judo. Acesta este suspendat din activitatea sportivă pînă la terminarea cercetărilor penale.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
printul_jerpelea
printul_jerpelea  •  19 August 2011, 00:11
Postat de giussybaratky23 pe 18 August 2011, 17:58

Sa fie spanzurat acest Brata! Acesti baieti cu muschi in loc de creier nu merita decat moarte!

Da taticule, så fie spanzurat. Si dacå iti prinzi prietena cu altul, ucide-o cu pietre. Si dacå prinzi un pustan la furat de corcodusi, så-i taiem bratul. Cå de ce så nu ne intoarcem in evul mediu nu? Maimutoiule ce esti. Partea proastå e cå sunt mai multi semi-analfabeti ca tine si ce må sperie cu adevarat este cå societatea nu te-a silit så te sterilizezi iar in cativa ani, o så ne lovim de mini-cretini care for scanda in fata Casei Poporului cå vor bigamia legalizatå. Clovnule....

asyan
asyan  •  18 August 2011, 20:21

victima a incercat sa renunte la plangere pt 50 000 de euro care ar fi tinut loc de daune pt handicapul capatat in urma agresiunii dar Brata a refuzat . Crede ca scapa fara nici o pierdere .

giussybaratky23
giussybaratky23  •  18 August 2011, 17:58

Sa fie spanzurat acest Brata! Acesti baieti cu muschi in loc de creier nu merita decat moarte!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează