SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE NAȚIONALE

VIDEO+FOTO David Popovici, concluzii după prima zi de la Campionatele Naționale + explică de ce a purtat o cască imprimată cu steagul Africii de Sud

David Popovici, în prima zi a competiției de la Otopeni / FOTO: Raed Krishan +48   FOTO
David Popovici, în prima zi a competiției de la Otopeni / FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 20:15 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 22:20

David Popovici a încheiat prima zi a Campionatelor Naționale în bazin scurt cu o sesiune de autografe. Copiii au venit pregătiți cu steaguri, căști și foi pentru o amintire de neuitat.

După ce a acordat tuturor prețiosul suvenir, David a vorbit despre evoluția sa. 

„E un start decent, e prima zi la Campionatele Naționale, urmează trei zile de competiție și mă bucur că sunt aici și am șansa să mă încălzesc cumva în competiție pentru Europenele în bazin scurt, care se țin tot aici.

+44 FOTO

Sunt foarte mulțumit de timpul meu, sunt în grafic și de-abia aștept să văd cât de rapid pot să fiu, adică să perfecționez această cursă pentru Campionatele Europene, care contează cel mai mult pentru mine. Sunt senior, cresc, sper să-mi depășesc timpii personali”, a explicat el.

David Popovici: „Nu mă gândesc la medalii, ci să pun în practică lucrurile pe care le-am lucrat la antrenament”

David a încheiat cursa de 100 m liber cu timpul de 46, 76, cel mai bun timp al său în această probă fiind 45, 64, realizat anul trecut la CM în bazin scurt de la Melbourne.

El a vorbit despre ce urmează pentru el la CN în bazin scurt. „Nu mă gândesc la medalii, ci să pun în practică lucrurile pe care le-am lucrat la antrenament și sunt curios cum performez în condiții de antrenament mai greu pentru că este o perioadă încărcată, nu e vârful meu de formă și pur și simplu experimentăm, testăm apele, ne pregătim cât de bine putem pentru CE”, a spus David. 

El va mai participa în probele individuale de 200 m liber, 100 m mixt și 50 m liber.

David Popovici, primul loc în finala de la 100 m liber la Campionatele Naționale în bazin scurt. E din nou campion național!
ÎNOT
David Popovici, primul loc în finala de la 100 m liber la Campionatele Naționale în bazin scurt. E din nou campion național!

David Popovici a purtat o cască în culorile Africii de Sud

David a explicat de ce a purtat în concurs o cască de culoare verde. „Îmi place foarte mult culoarea și am primit casca de la un prieten din Africa de Sud. Nu am de gând să concurez pentru Africa de Sud, dacă aceasta era următoarea întrebare”, a spus zâmbind David. 

„E o cască foarte frumoasă și la Naționale îmi permit să înot cu ce cască îmi doresc sau ochelari sau slip, dar când e un concurs important îmi pun una cu numele meu”, a explicat el.

+44 FOTO

M-am retras din concursul din Polonia pentru că am făcut o sosire eronată și pentru o zi și jumătate nu am putut să înot cum mi-aș fi dorit. Acum sunt recuperat sută la sută datorită echipei mele. 

Mi-ar fi plăcut să merg mai des la facultate decât am mers, am fost și încerc să-mi împart timpul între studii și înot, mă bucur că studiez ceva care mă pasionează, și anume psihologia. Momentan merge, dar nu e ușor.

- David Popovici

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO+FOTO David Popovici, primul loc în finala de la 100 m liber la Campionatele Naționale în bazin scurt. E din nou campion național!

Tripla campioană de Slam revine în circuit: „Va aprecia tenisul și mai mult acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
adrian.7
adrian.7  •  10 Noiembrie 2023, 15:34

@vlad și @contandino...ori ești furios de tastatura ori esti salariat al MAI suparat pe salariul de 7000 de euro din banii ministerului că am vazut ca forumurile voastre sunt pline de sindicalisme...Să îți spun o poveste adevarata...un baiat se plimba cu bicicleta acum cateva luni pe Aleea Belvedere din complexul National...Făcea ture, giumbușlucuri spre amuzamentul bucureștenilor de pe bănci...Unul intre privitori era cu un copil, s-au ridicat de pe bancă și au uitat geanta micutului, un rucsac...Tânărul despre care vorbesc a vazut a luat obiectul și a fugit după ei...era Popovici

Jean202
Jean202  •  10 Noiembrie 2023, 12:22

apar tot felul de troli la articolele despre David, creeaza hate, controverse, asta e si scopul, scrie in manualul de manipulare a maselor.

contandino
contandino  •  10 Noiembrie 2023, 08:21

din pacate omul da semne ca s-a terminat cu cariera lui sportiva, o sa mai concureze pe ici pe colo si se va retrage, probabil dupa olimpiada!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează