SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

VIDEO+FOTO Final de competiție cu record național pentru David Popovici la CN în bazin scurt. „Așteptam de mult timp să-l dobor”

David Popovici și o reverență la final FOTO Raed Krishan +10   FOTO
David Popovici și o reverență la final FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 21:38 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 21:58

David Popovici a câștigat proba de 50 metri liber cu un timp de 21,52 s, stabilind astfel un nou record național în ultima zi a întrecerii de la Otopeni.

David Popovici a încheiat a treia competiție în bazin scurt din acest sezon cu un nou record național în proba de 50 de metri liber și cu o clasare pe poziția a patra cu ștafeta clubului Dinamo de 4x50 m mixt.

El a înotat cele două lungimi de bazin în proba individuală în 21,52 s, reușind de asemenea și cel mai bun timp al său în această probă. 

Un record național pe care așteptam de mult timp să-l dobor, eram surprins că este atât de puternic, dar am înotat un pic mai repede și îmi doresc să reziste cât mai puțin și să vină Patrick Dinu sau oricine altcineva din urmă să-l îmbunătățească și să ne întrecem pentru a stabili timpi cât mai buni", a spus David Popovici.

21, 75 s era recordul naționalîn proba de 50 m liber, el fiind stabilit în 2009 de Vlad Caciuc

Pe podiumul acestei probe în finala A au mai urcat Patrick Dinu (22,06) și Andrei Ungur (22,30).

FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
+6 FOTO

Au fost patru zile pline pentru înotătorul în vârstă de 19 ani. În toate a avut o probă individuală și una de ștafetă, el impunându-se la 50, 100, 200 metri liber și fiind pe trei la 100 m mixt. 

„Medaliile le am aruncate prin ghiozdan și prin mașina tătălui meu. Cred că la început mă entuziasmau foarte tare, dar pe măsură ce am început să cresc, mi-am dat seama că timpul e cel care contează", a explicat el.

VIDEO. David Popovici: „Nu e teritoriul meu”

Întrecerea de la Otopeni a fost a treia a sezonului în bazin scurt după cele din Elveția și Polonia. „Bazinul scurt mă ajută inclusiv pentru cel de 50 de metri pentru că sunt obligat să învăț din ce în ce mai bine întoarcerile. 

Totul se întâmplă mult mai repede, mai agitat și a început să-mi placă înotul în bazin scurt, chiar dacă nu-l consider terenul meu, dar o să încerc să înot cât mai repede și cât mai bine inclusiv în bazin scurt", a spus David Popovici, care are un aur european și un argint mondial în bazinul de 25 de metri.

Dincolo de performanța din bazin, David s-a reîntâlnit din nou cu publicul din România. După fiecare sesiunea de seară, deținătorul recordului mondial în proba de 100 m liber a acordat autografe de la primul până la ultimul copil care l-a așteptat, iar aplauzele au fost la fel de intense ca de fiecare dată.

David Popovici privește spre Campionatele Europene

David speră ca la Campionatele Europene în bazin scurt, care vor avea loc între 5 și 10 decembrie la Otopeni, să fie o atmosferă cât mai frumoasă. 

Îmi doresc să fie cât mai mulți spectatori de-ai noștri, să fie mulți spectatori în tribune, dar dacă sunt români mai mulți, atunci atmosfera o să fie mai frumoasă și le putem arăta celor mai buni înotători din Europa ce tribună frumoasă putem să avem și ce spectacol putem să facem", a încheiat David Popovici.

Citește și:

Arcada Galați, calificare în premieră în grupele Ligii Campionilor! » Setul câștigat cu Olympiacos Pireu a bifat performanța
LIGA CAMPIONILOR
Arcada Galați, calificare în premieră în grupele Ligii Campionilor! » Setul câștigat cu Olympiacos Pireu a bifat performanța
Nadia Comăneci împlinește astăzi 62 de ani. Cinci lucruri interesante despre cea care a schimbat fața gimnasticii
ANIVERSARE
Nadia Comăneci împlinește astăzi 62 de ani. Cinci lucruri interesante despre cea care a schimbat fața gimnasticii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează