SPORTURI  »  ALTELE  »  IMPLICARE

Inspirație pentru altfel de campioni » David Popovici: „Nu toți ne naștem cu aceleași avantaje și privilegii"

David Popovici alături de cei șapte tineri FOTO HHC
David Popovici alături de cei șapte tineri FOTO HHC

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2023 18:26 / Actualizat luni, 29 mai 2023 20:16

David Popovici a participat, duminică, la o întâlnire emoționantă cu șapte tineri sprijiniți prin Bursele DAR de către fundația Hope and Homes for Children România, al cărei ambasador a devenit din luna aprilie

David Popovici, dublu campion mondial și european, a subliniat în nenumărate rânduri că își dorește să aibă și un alt impact asupra societății românești. Altul decât cel oferit de rezultatele sale din bazin. 

Faptul că din luna aprilie 2023 a devenit ambasadorul Hope and Homes for Children România i-a prilejuit o întâlnire emoționantă cu șapte copii vulnerabili, cu rezultate extraordinare la școală, în arte sau sport, sprijiniți prin Bursele DAR oferite de fundație, un ajutor de câte 2.000 de euro în acest an școlar. 

Luminița, Aurelia, Robi, Sara, Georgiana, Ștefania, Narcisa au venit din toate colțurile țării pentru a-l cunoaște pe David Popovici într-o duminică dimineață. 

Inspirație pentru altfel de campioni » David Popovici: „Nu toți ne naștem cu aceleași avantaje și privilegii
David Popovici povestind cu cei șapte tineri

Promisiune pentru viitor 

Le-a ascultat poveștile și i-a transmis fiecăruia în parte câte ceva care să-l ajute. „Să nu uiți niciodată că vrei să te joci! Să nu uiți niciodată de tine în favoarea medaliei! Ce te definește e cum reacționezi la pierdere și ce înveți din aceasta. E important să și pierzi pentru că te readuce cu picioarele pe pământ. Locul doi la momentul potrivit e mai bun decât locul unu pe bandă rulantă", le-a spus David tinerilor, care l-au ascultat extrem de atenți. 

Sarei, care practică tenisul, i-a promis că prima oară când se va reîntâlni cu Novak Djokovic, îi va povesti despre ea, având câte o vorbă bună pentru toți. 

Inspirație pentru altfel de campioni » David Popovici: „Nu toți ne naștem cu aceleași avantaje și privilegii
Sara și David povestind despre tenis

El le-a dezvăluit că primul lui contact cu un centru de copii a fost în cel de copii cu dizabilități unde lucra mama lui și că a învățat de acolo că „nu toți ne naștem cu aceleași avantaje și privilegii".

Întâlnirea a avut loc într-o casă familială recent finalizată de Hope and Homes for Children în Ilfov (cea de-a 122-a construită până acum), acolo unde 12 copii urmează să se mute - și să se închidă astfel încă un orfelinat din acest județ. 

David Popovici este ambasador Hope and Homes for Children România din aprilie 2023, „devenind astfel <vocea celor mai vulnerabili copii şi tineri>, cei care încă trăiesc în orfelinate sau sunt în pericol de a fi instituţionalizaţi", se arată în comunicatul în care a fost anunțat parteneriatul.

Am vrut ca dincolo de ajutorul material pe care l-am putut oferi fiecăruia din cei 10 copii, să le fim alături și altfel. Bursele DAR să însemne mult mai mult: inspirație, încredere, curaj, aripi. Și sentimentul că, de fapt, nu sunt singuri. Toți acești copii sunt, fiecare în parte, un campion și un model de reziliență, putere și excelență. Întâlnirea cu David înseamnă, de fapt, întâlnirea unui campion cu alți campioni; căci copiii aceștia sunt campionii propriilor vieți
- Larisa Dumitru, Hope and Homes for Children

A strâns 40.000 de euro în 30 de zile 

Colaborarea lui David Popovici cu fundația a început în vara lui 2022, când acesta și-a donat echipamentul de campion mondial pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori şi pentru cei trei copii ai ei. 

În doar câteva luni, alături de David şi de o comunitate de aproape 3.000 de donatori, Hope and Homes for Children a construit o casă în judeţul Suceava pentru o mamă care se luptă cu o boală grea şi cu lipsuri majore. Casca şi ochelarii de campion ai lui David au adunat atunci, în mai puţin de 30 de zile, donaţii în valoare de 40.000 de euro.

Citește și: 

David Popovici după ce a trecut de Bacalaureat cu media de 8,65: „Sunt foarte mulțumit de rezultat și mai ales ușurat!”
NATAȚIE
David Popovici după ce a trecut de Bacalaureat cu media de 8,65: „Sunt foarte mulțumit de rezultat și mai ales ușurat!”
Gest de milioane al lui David Popovici » Își donează una dintre cele mai importante medalii: „Ei au nevoie de susținerea noastră”
GEST
Gest de milioane al lui David Popovici » Își donează una dintre cele mai importante medalii: „Ei au nevoie de susținerea noastră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează