SPORTURI  »  ALTELE  »  GEST DE SOLIDARITATE

De la minge la lopată » Baschetbaliştii şi rugbyştii din Bucureşti, încolonaţi pentru deszăpezire

Rugbyștii și baschetbaliștii cluburilor din București au început o campanie de deszăpezire a spitalelor și azilelor din capitală foto: Raed Krishan +29   FOTO
Rugbyștii și baschetbaliștii cluburilor din București au început o campanie de deszăpezire a spitalelor și azilelor din capitală foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 14 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 februarie 2012 11:19

Peste 200 de sportivi de la cluburile de rugby şi de baschet din Bucureşti au iniţiat o campanie de deszăpezire a spitalelor, azilelor şi şcolilor din Capitală, campanie care se va derula pe durata mai multor zile.

Îndrumaţi de preşedinţii federaţiilor de specialitate, Carmen Tocală ( baschet) şi Alin Petrache ( rugby), jucătorii cluburilor bucureştene au pornit de astăzi într-un tur de deszăpezire în mai multe spitale, azile, şcoli şi grădiniţe din capitală, urmînd să meargă cu ajutoare materiale la familiile nevoiaşe.

”Am decis să ne alăturăm autorităţilor pentru a oferi o mînă de ajutor acolo unde este nevoie. Juniorii şi seniorii de la Steaua, Dinamo, CSM Bucureşti, Colegiul Tehnic Material Rulant şi Liceu Aurel Vlaicu, împreună cu reprezentanţii FRR vor merge să ajute. E un gest de omenie, un gest pe care ar trebui să-l facă toată lumea. E o iniţiativă a rugbyului, un sport care încă mai cultivă valori importante”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Aflaţi într-o relaţie de colaborare foarte bună, aşa cum a şi afirmat Alin Petrache, rugbiştilor li s-au alăturat şi jucătorii de baschet de la cluburile din capitală, Rapid, Dinamo, Steaua, CSM Bucureşti, îndrumaţi de preşedintele Carmen Tocală.

Trebuie să arătăm că mai avem o urmă de patriotism în noi. Vreau şi mă încăpăţînez să cred că se poate ceva, iar puterea exemplului este cea mai bună. Vrem să ajutăm pentru că aşa este normal. Nu trebuie considerat un gest excepţional, ci o stare de normalitate. Există oameni care au nevoie de ajutor, iar noi, cei care putem, trebuie să-l oferim”, a afirmat şi Carmen Tocală.

Dacă aţi venit aici să comentaţi, mai bine nu mai veneaţi!”

Ajunşi la unul dintre spitalele din Bucureşti, oficialii Federaţiei Române de Baschet au avut parte de o situaţie incredibilă. În încercarea a chema mai mulţi oamenii din instituţie pentru a oferi ajutor la deszăpezire, preşedintele federaţiei a primit un răspuns sec din partea unei angajate: ”Dacă aţi venit aici să comentaţi, mai bine nu mai veneaţi!”, răspuns pe care l-a primit sub privirile angajaţilor care priveau sportivii cum dau zăpada din curte.

Echipaţi corespunzător, sportivii au plecat în jurul orei 08:00 dimineaţa de la sediul Federaţiei Române de Rugby, îmbarcaţi în trei autobuze oferite de autorităţile locale, fiecare dintre acestea îndreptîndu-se spre diferite locaţii din Bucureşti. Pe parcursul acestor zile, sportivii şi oficialii celor două federaţii vor acţiona în Capitală în zona Spitalelor Grigore Alexandrescu, Sf. Maria, Filantropia, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă, de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi la cel de Oftalmologie, dar şi la o serie de azile, şcoli şi grădiniţe.

Ajutor pentru sinistraţi

În zilele următoare, mai multe donaţii şi alimente vor ajunge la sinistraţii din localităţile grav afectate de zăpadă. "Jandarmeria va veni miercuri după-amiază, pentru a încărca două tone de făină, două tone de zahăr, o tonă de ulei, 500 kg de dulciuri, o tonă de mălai şi peste 3000 de litri de apă plată şi minerală. Sperăm ca toate aceste produse să îi ajute pe cei suferinzi să treaca peste această perioadă grea din vieţile lor", a declarat Alin Petrache.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează