SPORTURI  »  ALTELE  »  MTS

”Deșteaptă-te, române!” nu poate fi oprit! Interpretarea halucinantă a legilor de către Lipă a dus la interzicerea imnului național în sportul românesc!

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 ianuarie 2016 03:01

Reacție incredibilă a MTS, după incidentele de la meciul de baschet feminin dintre Sepsi SIC Sf. Gheorghe și U Cluj, cînd suporterii gazdelor le-au înjurat pe jucătoarele oaspeților pentru că nu s-au aliniat la imnul Ținutului Secuiesc.

Elisabeta Lipă a trimis o adresă federațiilor prin care le cere să respecte legislația, care ar interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

În adresa primită de federații, MTS le transmite că ”nerespectarea dispozițiilor din Hotărîrea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500-5.000 lei”.  Aceasta nu interzice însă ”Deșteaptă-te, române!” la evenimentele sportive interne!

”Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;

Imnul național al altor state se intonează numai cu priejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia”
Hotărîrea Guvernului nr. 1157

Nici un cuvînt despre interzicerea intonării înainte de startul evenimentelor sportive interne. Spre exemplu, în fotbalul românesc, imnul național este intonat înainte de finala Cupei Ligii, a Cupei României și a a Supercupei României.

"Nu știu dacă e relevant, dar nu mi s-a cîntat niciodată imnul la vreo competiție națională și am cîștigat 25 de titluri de campioană națională în carieră. Nici în deschiderea meciurilor din campionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo și alte discipline NU se intonează imnul național, deoarece nu este permis de legislația în vigoare în România. Nu am făcut altceva decît să respect și să aplic Legea în România în spiritul Constituției pe care am jurat la învestire, în onoranta funcție de ministru. Atît!", a explicat Ministrul Tineretului și Sportului pe contul de facebook.

Federațiile au reacționat incredibil după primirea directivei din partea MTS. FRH a modificat deja regulamentul de disputare al competițiilor interne și a introdus următorul paragraf: ”Este interzisă intonarea Inmului României la jocurile din cadrul campionatelor naționale, aceasta făcîndu-se numai la jocurile internaționale ale echipelor naționale ale României”.

”Eu consider că fetele pe care le antrenez nu sînt obligate să stea în picioare încă 10 minute și să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sînge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România”
Dragan Petricevici, antrenor U Cluj, după ce fetele sale au fost înjurate de fanii lui Sepsi

 

Doresc sa ma adresez suporterilor, care si-au manifestat nemultumiri cu privire la adresa emisa de MTS, cu nr. 377 /...

Posted by Elisabeta Lipa on 14 Ianuarie 2016

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
tonyys
tonyys  •  17 Ianuarie 2016, 20:15

Pt. faptul ca e deranjata de imnul national lui lipa ar trebui sa-i fie retras gradul de general si toate facilitatile materiale primite de la statul roman.

427951077389201
Mihai Tanase  •  17 Ianuarie 2016, 05:31

Sa fie imediat demisa de catre primul ministru pentru aceasta atitudine anti nationala !Ma mir ca n-a demis-o pana acum .Daca intarzie in luarea acestei hotarariri , ar trebui sa-si dea si Ciolos demisia !

100002473541087
Danut Ognean  •  16 Ianuarie 2016, 18:51

ardealul ardealul ardealul ne cheama

Vezi toate comentariile (47)
Comentează
Close