SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

După patru ani » Echipa de spadă s-a clasat pe locul al cincilea la Mondialele de la Kazan

Ana Maria Brînză nu a prins deloc o zi bună ieri // Foto: Raed Krishan
Ana Maria Brînză nu a prins deloc o zi bună ieri // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 24 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 iulie 2014 23:47

Din 2009 spadasinele nu mai rataseră podiumul mondial. Româncele au fost învinse în sferturile de finală de Italia, echipă de care treceau în semifinale la Europene.

Au părăsit planşa cu capetele plecate, fiecare cu gîndurile sale. Acum o lună tresăltau de bucurie pentru titlul european, cucerit după o finală încinsă cu Rusia. E vorba despre spadasinele din echipa României.

Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Simona Pop şi Ana Constantin n-au avut ieri o zi cum şi-o doriseră. Au început bine cu o victorie în faţa Germaniei cu 25-16. Apoi a venit dezamăgirea. Italia echipa pe care o învinseseră la Europene în semifinale şi-a luat revanşa, trecînd de România în sferturile de finală cu 41-32.

Acest rezultat a trimis echipa de spadă a României pentru prima dată în afară podiumului în ultimii patru ani. În 2009, spadasinele au ocupat locul şase, apoi au venit titlurile mondiale din 2010 şi 2011 şi bronzul din 2013.

Ieri, învinse în "sferturi", cele patru spadasine au mai găsit resurse pentru două victorii care le-au dus pe locul al cincilea. Au învins mai întîi China, campioana olimpică, cu 43-42, şi apoi SUA, medaliata cu bronz la Londra, cu 45-40. Astfel că spada nu se întoarce cu nici o medalie de la acest CM. Singura distincţie a României a fost bronzul individual al sabrerului Tiberiu Dolniceanu.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează