SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

După Soci, la Rîşnov » România a primit dreptul de a organiza etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile

Dana Haralambie s-a clasat pe locul 2 la etapa FIS de la Rîşnov, iar la FOTE 2013 a obţinut locul 8
Dana Haralambie s-a clasat pe locul 2 la etapa FIS de la Rîşnov, iar la FOTE 2013 a obţinut locul 8

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2013 19:38

Competiţia rezervată senioarelor este programată, începînd cu sezonul 2013-2014, în primul week-end după Jocurile Olimpice de iarnă de anul următor.

La nici un an de la inaugurarea trambulinelor de sărituri cu schiurile de la Rîşnov, Federaţia Română de Schi şi Biatlon a primit o veste mare de la forul internaţional. Va organiza o etapă de Cupă Mondială rezervată senioarelor începînd chiar cu următorul sezon. Decizia a fost luată de conducerea FIS la summitul de la Dubrovnik (Croaţia).

FOTE hotărîtor
"Este peste aşteptările noastre. Ne-am dorit, am şi depus dosarul, dar nu am crezut că ne vor include atît de repede în programul competiţional al Cupei Mondiale. Este un succes al nostru, al sportului românesc", a declarat ieri Puiu Gaşpar, secretarul general al FR Schi şi Biatlon. Acesta crede că FOTE 2013 Braşov a cîntărit decisiv în luarea deciziei federaţiei internaţionale.

"Toţi au fost impresionaţi de bazele sportive în care au avut loc întrecerile festivalului olimpic. De pîrtiile de schi alpin de la Poiana Braşov, de trambulinele de la Rîşnov şi de baza de biatlon de la Fundata-Cheile Grădiştei", a mai spus Gaşpar.

Data este ca şi fixată. "Va avea loc în prima săptămînă după Olimpiada de iarnă de la Soci. Asta înseamnă între 28 februarie şi 2 martie. Este o perioadă bună pentru că toţi sportivii vor dori să rămînă în puncte după Jocurile Olimpice", a explicat oficialul FRSB.

Organizarea unei etape de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile presupune un buget de 300.000 de euro. "Noi sperăm ca sponsorul nostru oficial, OMV, să ne ajute cu întreaga sumă", a mărturisit Puiu Gaşpar. La o astfel de competiţie rezervată senioarelor participă în jur de 50 de sportive, iar la Rîşnov se va sări de la cea mai mare trambulină, K90.

Dana Haralambie, singură
România are o singură sportivă senioară calificată în Cupa Mondială de sărituri. Dana Haralambie a participat în sezonul trecut, în premieră pentru sportul românesc, la întrecerile CM, la cei 15 ani fiind cea mai tînără concurentă. Încă nu se ştie dacă România are sau nu un săritor calificat la Olimpiada de la Soci. "Contează punctele sportivului, dar şi cele ale naţiunii, însă săritorii noştri sînt prea tineri", a spus Puiu Gaşpar.

8 milioane de euro au costat cele 4 trambuline de la Rîşnov, din care 3 au fost plătite de OMV (K15, K30 şi K60)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dreamer123
dreamer123  •  17 Iulie 2013, 02:09

bravo ! nu poate fi decat un lucru bun !

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  16 Iulie 2013, 11:46
Postat de shippou_chan pe 16 Iulie 2013, 11:25

excelent. sa speram ca va urma curand si etapa de sarituri la masculin.

Mă îndoiesc că ne vor primi. În calendarul FIS sunt doar două trambuline cu punctul de construcție sub 120, cea de la Lillehammer K90 ca a noastră, și la Soci K95, în rest, cum ziceam toate sunt K120. Să ne dăm străduința să organizam impecabil competiția feminină, cu timpul vom vedea ce se întâmplă.

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  16 Iulie 2013, 11:34

Bravo! O veste excelentă.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează