SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SCRIMĂ

Echipa masculină de sabie a României a prins din nou podiumul la Mondiale » De data asta, bronz

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2010 00:00

România a cîştigat finala mică în faţa Belarusului cu 45-41.

Turul 2. Ca favorită în concursul mondial de la Paris, echipa masculină de sabie a României a intrat direct în turul doi al competiţiei.

"Optimi". Primii adversari pe care Rareş Dumitrescu, Cosmin Hănceanu, Tiberiu Dolniceanu şi Florin Zalomir i-au întîlnit au fost scrimerii din Tunisia. Fiecare duel a adus sabrerilor români cîte 3-4 puncte avantaj, Dumitrescu fiind cel care a închis meciul cu scorul de 45 -32.

"Sferturi". În faza următoare, românii au întîlnit echipa Germaniei, care l-a avut în componenţă pe liderul mondial, Nicolas Limbach, proaspăt medaliat cu argint la Paris. Debutul confruntărilor a aparţinut germanilor, dar după al treilea schimb, situaţia s-a inversat. Echipa antrenată de Mihai Covaliu a preluat controlul şi l-a deţinut pînă la ultimul duel, cînd, din nou, Rareş Dumitrescu a închis partida, scor final 45-42, victorie ce i-a trimis în semifinale.

Semifinale. Românii au ajuns înaintea ultimul hop de care ar fi trebuit să treacă pentru a-şi putea apăra titlul mondial obţinut anul trecut. Noii adversari au fost ruşii, scrimeri cotaţi mai slab în ierarhia mondială. Primele dueluri i-au dus în avantaj pe "tricolori", care însă în partea a doua cedează din ce în ce mai mult teren în favoarea ruşilor. Scor final: 32-45 şi Dumitrescu, Hănceanu, Zalomir, Dolniceanu şi-au îngreunat drumul spre podium.

Bătălia pentru bronz. Ratarea finalei i-a pus pe sabrerii români în faţa unei ultime confruntări pentru obţinerea locului 3. Sportivii din Belarus s-au aflat de partea cealaltă a planşei. Confruntarea a fost una încrîncenată, în care "tricolorii" au fost cu nervii mai tari. Scorul a avut o evoluţie de partea sabrerilor români, cu un moment critic, în care au fost egalaţi la 24. Finalul a aparţinut, bineînţeles, lui Rareş Dumitrescu, care a marcat scorul final, 45-41, care i-a trimis pe podium.

2 este numărul medaliilor cucerite pînă acum de scrimerii români la CM, ambele de bronz: echipa masculină de sabie şi Cosmin Hănceanu, la sabie individual

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
octavianus
octavianus  •  10 Noiembrie 2010, 14:22

FELICITARI BAIETI...CHIAR DACA ARTICOLUL APARE PE UN COLT DE PAGINA DUPA SUTE DE ARTICOLE DESPRE FOTBAL....FELICITARI !! APROPO DE FOTBAL CREDE CINEVA CA VOM AVEA VREODATA UN BRONZ LA UN MONDIAL ? IN AFARA DE CEL DIN AUSTRALIA LA TINERET...SA FIM SERIOSI...URMARITI DISCUTIA IANCU - PITURCA SI VETI AVEA SI MOTIVUL SI NIVELUL SOCIO UMAN SI PROFESIONAL DIN FOTBAL.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează