SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Eliza Samara s-a întors cu două medalii de bronz de la Budapesta: ”Sunt mulțumită cu ce am făcut!”

Eliza Samara (prima din dreapta) pe podiumul CE la simplu // FOTO AFP
Eliza Samara (prima din dreapta) pe podiumul CE la simplu // FOTO AFP

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 00:00

Campioană europeană în 2015, la Ekaterinburg, Eliza Samara a fost la un pas să fie eliminată la Budapesta, la campionatele continentale, încă din primul tur.

Și-a revenit, a câștigat după ce a salvat două mingi de meci și a ajuns pe podium, dar doar la bronz. A bifat încă un bronz și în competiția de dublu, alături de prietena ei, Daniela Dodean Monteiro.

- Eliza, două medalii de bronz. Le-ai fi dat pentru un aur?
- Sincer, nu! Asta a fost munca mea, atât am putut, sunt mulțumită cu ce am făcut. Până la urmă, la simplu puteam să fiu eliminată din primul tur, iar la dublu am dat cu Dana tot ceea ce am putut. Așa a fost să fie. Am avut șansă, am condus 3-2, dar ne-am oprit.

- De ce nu ai jucat la mixt?
- Am vrut să mă concentrez pe probele la care credeam că am mai multe șanse. Au fost câteva propuneri, dar prea târziu, nu am fost hotărâtă. Pentru la anul am vorbit cu Vladimir Samsonov, bielorusul, să fac cu el. Voi vedea.

- Ai pierdut în semifinale la coechipiera ta de la Metz, Fu Yu?
- Da, ca și la dublu, am condus cu 3-2, am simțit că pot trece de ea, dar mi-au lipsit câteva mingi. O mai bătusem în 2014, la echipe. Acum m-a bătut ea.

- Ce urmează pentru tine?
- Aoleu, sunt cu bagajul făcut! Stau și eu o zi acasă, la Constanța, iar miercuri plec în Franța. Vineri avem meci în Polonia, în Liga Campionilor. Și apoi stau numai pe drum. Pe 1 noiembrie e meciul Olanda-România, calificări pentru Europene, pe 2 plec spre Cehia, iar meci în Liga Campionilor. Pe 6 și 8 sunt partide din campionatul Franței, cu Metz. O țin tot așa.

Drumul până la medalii

Simplu

  • 4-3 cu Aneta Maksuti (Ser)
  • 4-1 cu Galia Dvorak (Spa)
  • 4-1 cu Sabine Winter (Ger)
  • 4-2 cu Kristin Silbereisen (Ger)
  • 3-4 cu Yu Fu (Por)

Dublu, împreună cu Dana Dodean

  • 4-1 cu Petra Lovas (Ung)/Eva Odorova (Svk)
  • 4-0 cu Jieni Shao/Yu Fu (Por)
  • 4-1 cu Iana Noskova/Iulia Prohorova (Rus)
  • 3-4 cu Shan Xiaona/Petrissa Solja (Ger)

4medalii a cucerit România la CE. A mai fost aurul la dublu mixt al Danei Dodean, cu soțul ei, Joao Monteiro (Por), dar și bronzul la dublu mixt al lui Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
christiano0
christiano0  •  25 Octombrie 2016, 14:38

Campionatul European ?

ray51
ray51  •  25 Octombrie 2016, 12:03

Constanta e 'plamada' tenisului autohton. Nu stiam. Oricum ar fi, felicitari Eliza. Bravo Dana.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează