SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Fabrica de medalii de la Snagov a mai produs două medalii » Regine în Europa

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2010 00:00

România a cîştigat două medalii de aur la Europenele de canotaj, prin barca de 8 plus 1, şi la dublu rame.

Fără rival în Europa! În proba regină a canotajului, la 8 plus 1, româncele au cîştigat ieri a treia medalie consecutivă la Europene la Montemor-O-Velho, în Portugalia.

Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi cîrmăciţa Teodora Stoica au condus cursa de ieri de la un capăt la altul. Olandezele, cele care au "furat" aurul României la Beijing, pentru o fracţiune de secundă, nu au putut face faţă ritmului impus de "tricolore". S-au sufocat cu fiecare metru parcurs şi secundele ecart între bărci au început să crească. La jumătatea cursei, România avea deja două secunde, trecînd linia de sosire la aproape trei secunde.

"Fetele au arătat că nu au rival în Europa. Nu am avut deloc emoţii pentru că ştiam care ne e valoarea. Nu ne întîlniserăm cu olandezele în acest an şi nu le ştiam, dar m-am liniştit după seriile de calificare", a declarat antrenorul Mircea Roman.

Gemenele succesului
Înainte de cursa de 8 plus 1, la doi rame, Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu, au deschis seria succeselor româneşti. Cuplul format de Mircea Roman abia anul trecut, cu o săptămînă înainte de Mondialele de la Poznan, şi-a depăşit lejer adversarele. Germancele şi croatele au terminat la mai bine de o barcă diferenţă. Nicoleta şi Camelia sînt la al doilea titlu european consecutiv şi vor să dea lovitura şi la Mondialele din noiembrie, mai ales că anul trecut au pierdut pe ultimii metri aurul la campionatele lumii.

Clasament 8 plus 1
1. România    6:36,45
2. Olanda    6:39,35
3. Germania    6:41,51

Clasament 2 rame
1. România    7:22,89
2. Germania    7:25,25
3. Croaţia    7:27,62

Medaliile de aur obţinute în sport de România în 2010
Europene 10
CE kaiac-canoe Tarasona    Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi    canoe 2 - 500 de metri   
CE Gimnastică Birmingham    Amelia Racea, bîrnă
CE Haltere, Minsk    Ninel Miculescu (69 kg), 3 medalii - smuls, aruncat, total
Antoniu Buci (62 kg), o medalie, aruncat
CE Judo, Viena    Alina Dumitru (48kg), Corina Căprioriu (57 kg)
CE Canotaj    Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu    doi rame
8 plus 1 feminin
Mondiale 2
CM kaiac-canoe Poznan    Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi    canoe 2 - 500 de metri şi 1.000 de metri

"Scăpăm de şmecherii cu şalupe!"
Antrenorul Mircea Roman

- Domnule Mircea Roman, două medalii de aur la Europene. E ceea ce vă propuseserăţi?
- Da, la asta speram. Bărcile care au obţinut aurul sînt deja consacrate, au căpătat ceva experienţă. Am arătat că la opt plus unu şi la doi rame sîntem cei mai buni în Europa.

- În noiembrie vin Mondialele. Anul trecut, cele două bărci au luat argintul. Se poate mai mult acum?
- Noi sperăm. Ambele medalii le-am pierdut la mustaţă, dar acum am mai căpătat experienţă. Nu uitaţi că media de vîrstă e undeva la 23 de ani, cea mai mică dintre toate echipajele.

- Le daţi liber acum fetelor?
- Da, au douaă zile după aceea la treabă. Putem să ne antrenăm liniştiţi pe Snagov. Am scăpat de toţi şmecherii cu şalupe, ski-jeturi. Nu mai e cald şi acum se ascund.

- Dar pentru fete nu e frig, vin ploile, e ger...?
- Ne îmbrăcăm cu fîşuri, dar mai bine avem linişte decît să fie cald şi să nu putem face antrenamente din cauza valurilor.

10.500 de lei va primi fiecare fată din barca de opt plus 1 pentru medalia de aur la Europene. Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu vor încasa dublu

Citește și:

A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Tenis
A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
Superliga
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (6)
fanudelavalcea
fanudelavalcea  •  13 Septembrie 2010, 11:18

Bravo

had3s89
had3s89  •  13 Septembrie 2010, 10:03

jurnalistii astia aserviti familiei becali niciodata nu spun ca aceste doamne provin majoritatea de la clubul dinamo.singurul club care da romaniei valori.rusine

dumitru26
dumitru26  •  13 Septembrie 2010, 09:58

investitori in fotbal mai bine le taie din salariile prea mari, ale jucatorilor ,si mai ii ajuta pe acesti sportivi extraordinari

Vezi toate comentariile (6)
Comentează