SPORTURI  »  ALTELE  »  KARATE

Federaţiile olimpice sînt revoltate de sumele imense de bani care pleacă din MTS spre campionii karateca: "Sutele de medalii arată valoarea competiţiilor!"

Articol de , - Publicat sambata, 13 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 12 iulie 2013 22:04

Lipă, Stoica, Nicu Vlad, Covaliu susţin acţiunea ministerului de a stopa premierile de milioane de euro pe an a sutelor de campioni mondiali şi europeni la arte marţiale şi karate.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a convocat marţi Consiliul Naţional al Sportului Românesc, for compus din preşedinţii tuturor federaţiilor naţionale, olimpice şi neolimpice. Pe ordinea de zi este trecută o singură temă de discuţie: situaţia premierilor din artele marţiale şi karate.

Iau jumătate din banii pe un an întreg » Artele marţiale şi karatele sînt premiate cît restul sportului românesc la un loc

Ministerul doreşte să propună membrilor o soluţie de triere a Campionatelor Mondiale şi Europene care au loc de cel puţin trei ori pe an în cazul a şase din cele şapte federaţii de arte marţiale şi karate. Competiţii în urma cărora România se întoarce acasă cu sute de medalii pe care MTS trebuie să le premieze în bani, sume ce au totalizat anul trecut 2 milioane de euro.

Federaţiile de karate şi arte marţiale răspund dur la intenţia MTS de a tăia din premii: "Acuzele lor se bazează pe minciuni. E o mare ipocrizie!"

Atît cît a primit tot restul sportului românesc la un loc. În prezent, Ministerul trebuie să vireze 1,6 milioane de lei FR Arte Marţiale şi FR Kempo pentru 169 de medalii mondiale şi europene cucerite de karateka români în primele 4 luni ale anului.

"Sînt consternată de cîţi bani se duc pe aceste premieri în arte marţiale! Nu cred că este normal. Şi asta în timp ce federaţia de canotaj se confruntă cu probleme grave de finanţare. Ministerul trebuie să găsească o soluţie imediat" ( Elisabeta Lipă, preşedinte FR Canotaj şi CS Dinamo)

"Ministerul ştie cel mai bine situaţia din arte marţiale şi kempo şi tot el trebuie să ia o decizie în acest caz" (Mihai Covaliu, preşedinte FR Scrimă)

"Ministerul trebuie să întocmească urgent un nomenclator al competiţiilor, cu criterii de valoare şi participare, valabil şi pentru arte marţiale şi karate. Toate disciplinele au cîte un Mondial şi un European pe an. La atletism sînt la doi ani, la tir, chiar la patru ani. La ei sînt şapte într-un an! E absurd!" ( Ioan Dobrescu, secretar general COSR)

"Sutele de medalii de la karate nu fac decît să dezavueze valoarea acestor competiţii. Dacă vom continua aşa, o să ne încurcăm de campioni mondiali, nu mai ştim pe cine salutăm" ( Adrian Stoica, preşedinte FR Gimnastică)

"Cei de la karate ar trebui să se întîlnească şi să-şi pună la punct o federaţie, nu şapte! E singurul sport la care nu ştim cîte Mondiale şi Europene au şi cîţi sportivi participă" (Nicu Vlad, preşedinte FR Haltere)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
dakul
dakul  •  17 Iulie 2013, 23:06

OK! sa-i trimitem pe tineri pe strazi sa se apuce de prafuri, bautura si alte bazaconii!...Toate aceste federatii olimpice (cum isi spun!) sau neolimpice (cum au fost numiti!) ar trebui felicitate pentru eforturile de a atrage pe tineri catre sport! Stim bine care este procentul obezitatii in randul scolalilor si mai ales cati merg la scoala cu scutiri pt sport. Hai! lasati interesele personalele ale unora care se cred mari manageri ai sportului ( gropari!) si cica fac reduceri bugetare si reorgenizari federative. Un mare fas! Apropo!...faceti criterii de evaluare a programului sportiv la toate federatiile si dati calificative! Ati inventat MTS-ul ca sa ingropati SPORTUL ROMANESC ?

total_karate
total_karate  •  15 Iulie 2013, 09:24

Iar se intruneste CNEFS -ul ? Asta seamana izbitor cu actiunea si Hotararea 1253 din august 1982 cand “un colectiv de specialisti din Consiliul National pentru Educatie si Sport HOTARASTE : Se interzice organizarea si functionarea oricaror cercuri de yoga si Karate pe langa sau in cadrul cluburilor si asociatiilor sportive sau altor unitati, indiferent de apartenenta.” semnat Biroul Executiv al C.N.E.F.S. – G-ral Lt. Marin Dragnea. Inapoi in comunism !

yin_si_young
yin_si_young  •  13 Iulie 2013, 11:59

Pazea , dle Baroiu de la FRK, te halim, te desfiintam !! Esti sau nu esti de la karate ? Fii corect !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează