SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Finale ratate la mustață » Eliza Samara a pierdut la limită, 3-4, în semifinale atât la simplu, cât și la dublu, unde a făcut pereche cu Daniela Dodean-Monteiro

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2016 00:00

Campioană europeană en titre, Eliza Samara a simțit presiunea încă de la primul meci de la Budapesta.

Emoții mari în runda inaugurală, împotriva unei anonime, sârboaica Aneta Maksuti. Un 4-3, după o răsturnare spectaculoasă, în fața unei jucătoare aflată tocmai pe locul 245 ITTF. Apoi lucrurile au intrat în normal. Constănțeanca, aflată pe locul 32 ITTF și cotată cu a șaptea șansă la câștigarea trofeului, a depășit-o clar pe Galia Dvorak (Spania, locul 104 ITTF), cu 4-1, și a decimat contingentul german. 4-1 cu Sabina Winter (locul 56 ITTF), în optimi, și 4-2 cu Kristin Silbereisen (locul 65 ITTF), în sferturi. Medalia era asigurată, dar sportiva în vârstă de 27 visa din nou la aur. Mai avea doar un pas până la finală, dar în fața sa era Fu Yu, locul 37 ITTF, o chinezoaică naturalizată în Portugalia. Colegă de echipă cu Samara, la Metz, în Franța. În cealaltă semifinală, alte două asiatice, turcoaica Melek Hu și olandeza Jie Li.

Reveniri spectaculoase

Echilibrul a dominat startul. Un set pentru Yu, un set cu prelungiri pentru Samara, încă unul pentru lusitană. Apoi un nou 9-5 în setul al patrulea. Tot pentru Yu. Constănțeanca se uită spre antrenorul Viorel Filimon și capătă curaj. Salvează două mingi de set și egalează. Povestea se repetă, dar apare o nouă revenire de senzație. Samara este în frunte și începe în forță următorul set. 4-1 și pare că zarurile sunt aruncate. Asiatica nu renunță și este din nou egal. În decisiv, Yu se distanțează, constănțeanca mai încearcă o revenire, dar nu mai reușește. 3-4 și rămâne bronzul!

Al doilea pentru constănțeancă la actuala ediție a Europenelor. Alături de Daniela-Dodean Monteiro, Samara a urcat pe ultima treaptă a podiumului și la dublu feminin, unde drumul spre finală le-a fost blocat tot după o înfrângere la mustață, 3-4. Două medalii de bronz, care se alătură celei de aur, cucerită de Daniela-Dodean Monteiro și soțul ei, Joao Monteiro, și celei de bronz, adusă de Ovidiu Ionescu și Bernadette Szöcs, ambele la dublu mixt.

"În semifinale a fost un meci nebun, am rezistat psihic și am reușit să revin, dar mi-a lipsit norocul. La 8-8, în setul al șaselea, Yu a prins tușa la un schimb de mingi, apoi fileul. Și la dublu, cu Dana, am fost aproape. Am condus cu 3-2, dar nu a fost să fie. Mă bucur însă că am luat medalii", a spus ieri Eliza Samara.

"Sunt două medalii, cred că a ieșit bine, chiar dacă se putea mai bine. Nu pot să nu mă gândesc însă că puteam să pierd încă din primul tur. A fost multă presiune, pentru că eram campioană europeană"
Elizabeta Samara

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează