SPORTURI  »  ALTELE  »  ALEGERI COSR

FOTO Alin Petrache este noul preşedinte COSR: "Credeam că va fi o luptă mult mai strînsă!" » Reacţii dure Belu şi Lipă: "Am fost jigniţi şi umiliţi!"

foto: Alex Nicodim +7   FOTO
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 29 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 29 mai 2014 13:42

UPDATE Alin Petrache, 37 de ani, a cîştigat alegerile pentru şefia COSR din primul tur, cu 143 de voturi, dintr-un total de 202! Octavian Belu a obţinut 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă 21.

UPDATE 13:20 Discursul lui Alin Petrache după cîştigarea alegerilor:

"Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea! Am avut o strategie de modernizare a sportului, cred că aici am făcut diferenţa. Am stat în spate şi am jucat om la om, cum se spune. Am discutat individual cu fiecare preşedinte de federaţie. Credeam că va fi o luptă mult mai strînsă. Sper să putem merge mai departe şi să ne putem bucura de medalii la Olimpiadă.

Comitetul Executiv va rămîne acelaşi, s-a schimbat doar preşedintele. Mergem în continuare cu aceeaşi echipă.

Domnul Belu trebuie să rămînă, e artizanul tuturor medaliilor".

----------

UPDATE 13:15 Prima reacţie a lui Octavian Belu: "Relaţia mea cu COSR se va schimba. E o instituţie în privinţa căreia am mari îndoieli! Să vedem dacă vom cauţiona o instituţie în care nu ştiu dacă putem avea încredere. Preşedintele trebuie să fie o personalitate reprezentativă, eu nu mă includeam în această categorie. Şi la alte ţări sînt preşedinţi medaliaţi olimpici. În culise au fost multe intoxicări, lucruri murdare!"

Mariana Bitang: "E ultima acţiune a COSR la care particip!"

UPDATE 13:10 Elisabeta Lipă e dezamăgită de rezultatul votului:

"Ştiam dinainte care va fi scorul. Am plecat în această cursă aşa cum am plecat şi în altele de-a lungul vieţii mele. Nu pot să le cîştig pe toate. Am căpătat o experienţă de care nu credeam că am nevoie. Credeam că le ştiu pe toate. Dar am ajuns la concluzia că mai am multe de învăţat.


Am rămas cu un gust amar, pentru că a fost o campanie urîtă. Am fost jigniţi, umiliţi. Dar trebuie să respect decizia preşedinţilor de federaţii", a spus Elisabeta Lipă la Dolce Sport.

UPDATE 13:00 Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, a vorbit la Dolce Sport despre alegerea lui Alin Petrache în fruntea COSR:

"Competiţia a fost de înaltă ţinută. Îi felicit pe toţi 3, au avut proiecte extrem de interesante. Le doresc mult succes tuturor, să nu uităm că indiferent cine va conduce COSR trebuie să ducă mai departe tradiţia sportului românesc.

Eu mă cunosc foarte bine cu toţi 3. Pe Alin îl cunosc ca preşedinte al Federaţiei de Rugby. Trebuie să ne propunem un proiect prin care să generăm medalii la Rio".

-------------

UPDATE La 11:30 a început votul pentru alegerea preşedintelui COSR. Sînt 109 membri dintr-un total de 129. Există 4 categorii de alegători, ale căror voturi valorează de la 1 la 4 puncte, în funcţie de federaţiile pe care le reprezintă. Ponderea votului este de 210.

"Sînt emoţii ca înaintea oricărei competiţii. Am doi contracandidaţi extrem de puternici, două forţe ale sportului românesc. Cînd am venit ne-am strîns mîinile, e normal, sîntem prieteni.

Şi după data de 29 rămînem toţi în sport, împreună trebuie să reclădim", a declarat Petrache înaintea începerii votului.

 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (87)
craz1est
craz1est  •  30 Mai 2014, 02:17

PSD-ul dauneaza grav sanatatii !

craz1est
craz1est  •  30 Mai 2014, 02:15
Postat de de_pe_tarnave pe 29 Mai 2014, 15:07

Azi nu putem decat sa constatam, cu parere de rau, ca sportul romanesc, e direct proportional cu calitatea sefului COSR. Lia Manoliu -> Tiriac -> O. Morariu -> Petrache Lupu. Evoluam in jos !!

Urmeaza Robert Turcescu !

craz1est
craz1est  •  30 Mai 2014, 02:11
Postat de oricare pe 30 Mai 2014, 00:20

De cand e Lipa sefa la Dinamo a distrus toate sporturile de echipa. N-are nicio treaba cu managementul, ca si manager e mult sub Marcel Popescu. Ala chiar tinea toate sectiile pe linia de plutire.

vai de capu tau, du-te la complexul sportiv sa vezi ce misto a modernizat acolo Lipa. a transformat epava aia de complex, care semana mai mult cu un parc neingrijit, in cel mai modern complex sportiv din tara si cu bani putini. Din cate am inteles, toata transformarea a costat cat gazonul de pe National arena. Belu e descoperitor de talente, asta e meseria lui si asta ar trebui sa fie un criteriu de baza la presedentia COSR. Ponta nu trebuia sa implice politicul in sportul olimpic de performanta. Respect Lipa si Belu, le-as sugera sa nu accepte invitatia lu Petrache . Timpul le vindeca pe toate.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează