SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTBAL AMERICAN

FOTO Clujul e aproape de finală și la fotbal american! Ardelenii invită fanii sportului adus de peste Ocean la un show de zile mari

Foto: Laura Nicolescu
Foto: Laura Nicolescu

Articol de , - Publicat vineri, 01 mai 2015 15:37

Cluj Crusaders, campioană a României la fotbal american în 2012 și 2013, e pe drumul către al treilea titlu din istorie. Pentru asta mai are nevoie să depășească trei hopuri, iar primul este duminică, 3 mai, de la ora 11:00.

La baza sportivă Napoca (IRA) (aleea Detunata nr. 25, Cluj-Napoca), formația ardeleană va da piept cu Reșița Locomotives în ultimul meci al sezonului regulat din Campionatul Național de Fotbal American, Conferința de NV.

O victorie îi asigură locul în semifinale și statutul de gazdă în penultimul act, care se va disputa pe 30 sau 31 mai.

Oaspeții, Reșița Locomotives, au în componență jucători care au activat pînă sezonul trecut în cadrul echipei Timișoara 89ers. 

Pînă acum, clujenii au reușit victorii împotriva celor de la Reșița Locomotives (52-0), Mureș Monsters (53-6, joc inter-conferință) și Timișoara 89ers (29-13).

"Cu toate că fotbalul american constituie o prezență încă exotică în peisajul sportiv al României, Cluj Crusaders cîștigă treptat în vizibilitate și tot mai mulți clujeni devin interesați de acest sport de echipă complex, care combină contactul direct între adversari și forța cu folosirea unui echipament neobișnuit, a unor strategii de joc elaborate și echipe speciale care deosebesc acest joc de restul sporturilor populare din Europa", au punctat oficialii gazdelor înaintea partidei de duminică.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
10206892933308869
Mike McGregor  •  01 Mai 2015, 21:45

Am avut recent un punter la Patriots :) Mi-ae place sa ajunga Grasu la Seahawks, chiar au nevoie de un center bun in OL! Multumim de articol! Go Crusaders!

euroautotech
euroautotech  •  01 Mai 2015, 19:53

Îmi place fotbalul american și e bine că se practică și în România. Dar știați că un român va ajunge în NFL anul acesta?! Îl cheamă Horniss Grasu. Joacă center, pentru Oregon Ducks, și familia lui locuiește în California. Se speculează că ar fi drafted de Seattle Seahawks.

pasar3
pasar3  •  01 Mai 2015, 19:25

Nu este ultimul meci în sezonul regulat. Mai au și meciul retur cu Timișoara 89ers.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează