SPORTURI  »  ALTELE  »  BOWLING

Galerie FOTO Finală neaşteptată la Turneul Internaţional de Bowling de la Bucureşti » Giannis Stathos e noul campion

Giannis Stathos, noul campion de bowling de la Bucureşti. //  Foto: Bogdan Fechită +11   FOTO
Giannis Stathos, noul campion de bowling de la Bucureşti. // Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat luni, 26 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 noiembrie 2012 13:17

Turneul Internaţional de Bowling de la Bucureşti a avut parte de o finală neaşteptată. Cotaţi cu mai multe şanse la ultimul act, Ronnie Russell şi Matt Miller, au fost eliminaţi în semifinale. Prin urmare, finala s-a disputat între grecul Giannis Stathos şi ucrainianul Oleksandr Kondratyev.

Pentru a cuceri trofeul, cei doi finalişti trebuiau să cîştige două din trei meciuri. Prima partidă a fost fără istoric. Stathos a defilat, reuşind mai multe strike-uri şi a luat din start un avantaj foarte bun în faţa lui Kondratyev. De partea cealaltă, ucrainianul a avut ghinionul de a bifa mai multe spare-uri. În mai multe game-uri, Kondratyev a trimis bine bila, însă în picioare au rămas una sau două popice. Scorul final a fost 258-186.

Meciul al doilea a fost mai echilibrat. Kondratyev a condus pînă în game-ul patru, însă Stathos a reuşit şase strike-uri la rînd, întorcînd rezultatul chiar din game-ul cinci. Restul meciului s-a dovedit o formalitate pentru grec, scorul final de 198-167 asigurîndu-i cel de-al doilea meci cîştigat şi totodată trofeul şi un premiu în valoare de 20.000 de euro.

Românii s-au oprit în sferturi
În lupta pentru fazele finale s-au aflat patru români. Doi dintre ei au reuşit să se claseze între primii opt şi s-au calificat în sferturi: Cătălin Gheorghe (locul 6) şi Romeo Gagenoiu (locul 8). Ceilalţi doi s-au clasat pe locurile 11 - Marius Piticaru şi 13 - Viorel Simuţ.

În sferturi, Romeo a jucat cu favoritul numărul 1, Russell. După un prim meci foarte bun (216-210), românul le-a cedat pe următoarele două, scor 155-212 şi 212-221.

De partea cealaltă, Cătălin Gheorghe a fost adversarului viitorului finalist Oleksandr Kondratyev. Românul a pierdut primul meci, scor 187-257, l-a cîştigat spectaculos pe cel de-al doilea (231-224), dar a pierdut decisivul (140-193).

Minunea irlandeză
Cel mai tînăr jucător intrat în lupta pentru fazele finale a fost Christopher Sloan. Irlandezul de doar 18 ani s-a descurcat formidabil în calificări. Pe tabloul principal a debutat cu un meci la fel de bun în care a reuşit 214 popice, însă în următoarele meciuri s-a pierdut şi a terminat doar pe locul 16 cu o medie de popice de 174.84.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează