SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI

Game Over? Lindsey Vonn și-a fracturat glezna pe pîrtiile din Noua Zeelandă

Articol de - Publicat marti, 18 august 2015 00:00

Cea mai valoroasă schioare a Americii și-ar putea vedea cariera terminată după încă o accidentare gravă.

Înainte de cantonamentul din Noua Zeelandă, Lindsey Vonn, 30 de ani, părea relaxată și fericită că revine pe schiuri. În ultimii ani a avut mari probleme cu genunchii, iar pregătirea de la capătul pămîntului, începută la final de iulie alături de întregul lot american de schi alpin, era prima de acest gen pentru Lindsey după doi ani de ghinioane.

Își făcea planuri despre următoarea Cupă Mondială, care debutează în octombrie, și mai ales despre Jocurile Olimpice din 2018, pe care-l considera ultimul său an petrecut în sport.

"Voi participa la coborîre, la super-G, la slalom uriaș și la combinată, nu însă și la slalom. E un calendar greu anul acesta, nu prea voi sta pe acasă. Toată iarna voi fi în Europa", declara schioarea în luna iunie.

Fractură la picior

Finalul unei cariere pline s-ar putea să fie însă mai aproape decît se aștepta frumoasa sportivă, care nu a luat parte nici la JO de la Soci, de anul trecut.

În Noua Zeelandă, ea și-a fracturat glezna și a fost transportată deja în Colorado, acolo unde locuiește, pentru tratament și vindecare. Căzătura care i-a provocat accidentarea s-a petrecut joia trecută, dar Vonn nu a anunțat publicul decît abia ieri.

Anul trecut, în timpul scurtei sale reveniri, Lindsey Vonn a doborît recordul de victorii deținut de o sportivă în Cupa Mondială. Totodată, ea a cucerit și Globul de Cristal rezervat celei mai bune coborîtoare din circuit.

6 medalii cucerite la Campionatele Mondiale are Vonn în întreaga carieră, dintre care două de aur. La JO, are două medalii, dintre care una de aur

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pinguilde
pinguilde  •  19 August 2015, 11:39

Lindsey Vonn a anuntat pe pagina de facebook imediat dupa ce s-a accidentat. A numit-o "a minor setback". Si este intr-adevar minora, caci o fractura permite revenirea pe partii la cel mult 6 saptamani dupa accident. Mai multe portaluri de limba germana au semnalat exagerarea cu care a fost prezentat incidentul neplacut de catre unele site-uri si agentii de stiri saptamana trecuta. Intre timp Lindsey a reluat deja antrenamentele fizice: http://skiweltcup.tv/wp-content/themes/tvsportnews/***/09-vonn204-facebook.jpg

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează