SPORTURI  »  ALTELE  »  GUVERN

Bani mai mulți pentru sport! Guvernul suplimentează bugetul instituției conduse de Elisabeta Lipă

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 18:54 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 18:59

Guvernul României a emis azi o Hotărâre de Guvern prin care suplimentează bugetul Agenției Naționale pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă. 

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis să ofere 30 de milioane de lei (aproximativ 6 milioane de euro) către Agenția Națională de Sport. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară.

Bani mai mulți de la Guvern pentru sport 

Potrivit Hotărârii de Guvern, banii vor alocați ca Federațiile sportive să poată achita cheltuielile urgente, precum „finanţarea competițiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, campionatele europene şi alte competiții cuprinse în calendarul sportiv internațional, precum și pentru susținerea activității de pregătire pentru finanțarea anului preolimpic 2023 (cazare, masă, transport, închirieri de spaţii, promovare şi publicitate, echipamente, prestări servicii”.

Prin această hotărâre a fost suplimentat bugetul Agenției Naţionale pentru Sport cu 30 de milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie și octombrie. 

Fondurile sunt destinate încheierii contractelor cu federațiile sportive naţionale pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar, pentru finanţarea competițiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, campionatele europene şi alte competiții cuprinse în calendarul sportiv internațional, precum și pentru susținerea activității de pregătire pentru finanțarea anului preolimpic 2023 (cazare, masă, transport, închirieri de spaţii, promovare şi publicitate, echipamente, prestări servicii). 

- Guvernul României

Elisabeta Lipă anunță probleme uriașe

 Pe 30 august, Elisabeta Lipă a dezvăluit, într-o conferință de presă, care e bugetul Agenției Naționale pentru Sport și a anunțat că instituția se confruntă cu probleme financiare. 

„Când am preluat conducerea agenției am găsit un buget de 581 de milioane de lei. Plecăm de la cel mai mare buget, aşa cum s-a exprimat domnul ministru Novak. Da, este cel mai mare buget din istoria Ministerului Sportului. Dar este doar cu vreo 30 de milioane mai mare decât în 2016, când am condus destinele sportului.  Din punctul meu de vedere, bugetul este mic. 

Nu avem soluţii să ne redresăm până la rectificare, pentru că împărţirea se face pe semestre şi trimestre, iar banii au fost mutaţi în primele trimestre pentru a acoperi nevoile federaţiilor şi cluburilor. Avem promisiuni, susţinere pentru a primi un buget consistent şi să putem susţine activitatea federaţiilor.  Obiectivul ANS nu este de a cuceri medalii, ci de a susţine federaţiile sportive naţionale. 

Totul ca ele, prin sportivii lor din loturile olimpice, împreună cu COSR, să califice cât mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice, pentru a reprezenta ţara cum se cuvine. Avem, la nivel de minister, în jur de 20 de executări silite. 

S-a ajuns în situaţia asta pentru că aproape doi ani acest minister nu a avut un director economic. Trebuie să găsim soluţii, avem nevoie de specialişti. Nu este o situaţie roz, dar suntem oameni care am trecut şi prin lucruri mult mai grele şi vom reuşi să găsim soluţii să ieşim la suprafaţă”, a declarat Lipă în cadrul unei conferințe de presă. 

 Citește și:

Sorana Cîrstea, atacată din SUA după remarca la adresa Serenei Williams: „Are tupeu” + „ Se vorbește mai mult despre o postare pe Twitter decât despre suspendarea lui Halep”

CSM București și Rapid analizate de două mari campioane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează