SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO / CAMPIONATUL EUROPEAN / ROMÂNIA-MACEDONIA 12-10

În sfîrşit, victorie! După cinci înfrîngeri la Euro, România a învins ieri Macedonia

Kalman Kadar a marcat aseară de trei ori în poarta Macedoniei
Kalman Kadar a marcat aseară de trei ori în poarta Macedoniei

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2012 21:04

"Tricolorii" păstrează şanse de a prinde turneul pentru calificarea la Jocurile Olimpice


"Naţionala" de polo a României a scos capul din apă. După cinci înfrîngeri în grupa B, cu Croaţia, Spania, Muntenegru, Serbia şi Germania, "tricolorii" au învins ieri Macedonia cu 12-10 şi rămîn în lupta pentru a prinde un loc la turneul preolimpic de la Edmonton (1-8 aprilie 2012).

Dacă ar fi pierdut, românii nu mai aveau nici o şansă să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra. Cosmin Radu, Negrean şi ceilalţi poloişti au intrat extrem de montaţi. Ştiau că Macedonia nu e un adversar facil, o simţiseră tot ei la Euro 2008, cînd pierduseră cu 6-10. Au condus din primul şi pînă în ultimul minut, dar emoţiile nu au lipsit. De la 9-5, macedonenii au marcat de trei ori consecutiv, "tricolorii" exasperîndu-l doar prin ratări pe antrenorul Istvan Kovacs.

Chiar şi aşa, adversarii nu au putut egala, Kalman Kadar şi Alexandru Matei marcînd tocmai cînd spiritele se încinseseră. Boris Letica a primit cartonaşul roşu, la fel şi unul dintre secunzii Macedoniei. La final a fost 12-10 pentru România, o victorie care păstrează intacte şansele de a ajunge la JO de la Londra.

Mîine, cu Croaţia
România va întîlni mîine, de la ora 15:00, Croaţia, în meciul care poate pune capăt emoţiilor. Dacă "tricolorii" se impun, atunci ei au locul asigurat la turneul preolimpic. În caz contrar, vor trebui să tragă tare în ultima dispută, pe 28 ianuarie, cu învinsa din întîlnirea Spania-Olanda. Croaţia a învins România în grupă cu 10-7.

16 ani au trecut de cînd naţionala de polo a României nu a mai participat la Jocurile Olimpice, de la ediţia din 1996

"Am arătat că sîntem mai buni!"
"Este prima victorie, dar şi cea mai importantă. Pînă acum am avut meciuri foarte grele, cu echipe care au cîştigat medalii de aur la Europene şi Mondiale. Cred că în faţa Macedoniei am arătat plusul de valoare şi victoria a venit firesc pînă la urmă", a declarat Andrei Buşilă pentru Radio România. Buşilă a spus că "am intrat în bazin un pic blazaţi, neîncrezători, după ce am pierdut toate meciurile, dar uşor ne-am revenit. Sper să facem cel mai bun meci contra Croaţiei şi să ne calificăm la turneul preolimpic", a adăugat Buşilă.


Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
yellowviper
yellowviper  •  26 Ianuarie 2012, 10:17

Croatia e deja la Olimpiada. Nu cumva mergem la turneul de calificare din Canada si de pe locul 10?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează