SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Încă o medalie la europene: România, aur la cadete

Articol de GSP - Publicat marti, 20 iulie 2010 00:00

După titlul european obţinut de echipa feminină de junioare, şi reprezentantele de la cadete au reuşit să se impună în finala continentală, în faţa Rusiei.

 

Bernadette Szocs, Bernadette Balint, Irina Ciobanu şi  Diana Lupu  au dominat autoritar competiţia pe echipe, impunîndu-se cu 3-0 în toate fazele eliminatori. În optimi, româncele au trecut de Anglia, a urmat Polonia, în sferturi şi Germania, în semifinale.

În ultimul act al competiţiei, România a întîlnit Rusia, pe care a învins-o, fără probleme, cu 3-0. Bernadette Szocs, prima româncă calificată la Jocurile Olimpice de Tineret şi una dintre cele mai bune sportive din lume la categoria sa de vîrstă, a trecut cu 3-1 de Ekaterina Guseva, în timp ce Irina Ciobanu s-a impus cu 3-2 în faţa Annei Rossikhina. Dublul Bernadette Szocs/Irina Ciobanu le-a învins cu 3-0  pe adversarele de la simplu.

Astfel, după bronzul de anul trecut, echipa naţională de cadete a obţinut titlul european, fiind cea de-a doua medalie de aur a delegaţiei României la Campionatele Europene de Tineret, la tenis de masă.

"Sunt numărul unu la cadete, în Europa, dar asta nu înseamnă că meciurile sunt mai uşoare pentru mine. Ştiam că e dificil să joci în faţa Ekaterinei Guseva şi m-am pregătit pentru asta", a declarat Bernadette Szocs.

"România a venit aici să cîştige aurul şi aşa a făcut. Am încercat să le învingem, dar au jucat perfect. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult după 2-2 în meciul cu Irina Ciobanu", a afirmat Rosikhina.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
ligax
ligax  •  01 Iulie 2011, 14:50

Bravo!

mm68
mm68  •  21 Iulie 2010, 01:12

FELICITARI FETELOR.Sper sa stim sa avem grija de astfel de sportivi,si sa le apreciem munca si talentul lor.

ionutsteaua007
ionutsteaua007  •  20 Iulie 2010, 23:25

bravo lor sunt de apreciat:D;)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează