SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

INCREDIBIL! Philippe Croizon a traversat Canalul Mânecii înot, deşi are mîinile si picioarele amputate!

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 septembrie 2010 00:00

Philippe Croizon, un francez de 42 de ani, care are mâinile şi picioarele amputate, a reuşit, sîmbătă, să traverseze, înotînd, Canalul Mânecii, el ajungînd, după 13 ore, pe coasta franceză.

 

Philippe Croizon a fost electrocutat de 20.000 de volţi în martie 1994, atunci cînd demonta o antenă de televiziune, în urma acestui accident el rămânînd cu mâinile şi picioarele amputate. Ideea traversării Canalului Mânecii i-a venit în urmă cu 16 ani, cînd era la spital după accident şi a urmărit la televizor un reportaj despre o înotătoare care a traversat Canalul.

Pentru această provocare, Philippe Croizon şi-a făcut nişte proteze fixate de părţile rămase de la picioare. Cioturile de la braţe nu-i permit să avanseze, ci să-şi menţină echilibrul şi să nu aibă rău de mare. În medie, el avansează cu aproape trei kilometri pe oră faţă de o medie cuprinsă între patru şi cinci kilometri pe oră pentru persoanele valide.

Potrivit anturajului lui Croizon, el a ajuns în apropiere de Wissant, la ora 21.13, urcînd apoi pe un vapor spre Anglia. Înotătorul a plecat, sîmbătă dimineaţa, în jurul orei 8.00, de la Folkestone (Anglia) şi a terminat traversarea cu mai multe ore în avans faţă de cum era prevăzut.

Fostul muncitor în metalurgie s-a antrenat timp de doi ani, până la 30 de ore pe săptămână, pentru această provocare.

Vezi aici video cu povestea lui Philippe Croizon!

sursa:mediafax

sursa foto: lalsace.fr, lepost.fr, vietbao.vn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ceasornicarul
ceasornicarul  •  19 Septembrie 2010, 14:41

Bravo lui ca, a trecut peste imensul handicap si a reusit. Ma intreb cati oameni normali pot reusi acest lucru? BRAVO !

trickster
trickster  •  19 Septembrie 2010, 12:11

n'au inteles nimic romanii ..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează