SPORTURI  »  ALTELE  »  EUROLIGA / RUSIA - ROMÂNIA 5-2

Învinşi de Campioana Europei » România a cedat primul meci din Euroligă

România n-a reuşit surpriza în faţa Rusiei +3   FOTO
România n-a reuşit surpriza în faţa Rusiei

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 09 iulie 2011 02:53

Debutul în noul sezon al Euroligii a fost unul dificil, naţionala României de fotbal pe plajă cedînd în faţa liderului european, Rusia, scor 2-5.

”Tricolorii” au intrat în competiţie în etapa a doua, la Berlin. Stelică Dămăşaru a convocat pentru cele trei partide, cu Rusia, Portugalia şi Turcia, un lot format din 10 jucători: Gîndac şi L. Marin - portari şi M. Posteucă, I. Posteucă, L. Croitoru, Răvoiu, Ad. Tănase, Cărăuleanu, I. Florea, M. Măciucă - jucători de cîmp. Ultima noutate a echipei este fostul portar al echipei Callatis Mangalia, Laurenţiu Marin.

Obiectivul României în Germania este o victorie în faţa Turciei, contracandidată la salvarea de la retrogradare în Divizia B a Euroligii.

Maci ne-a ţinut aproape
Rusia nu s-a culcat pe o ureche, deşi este deja calificată pentru turneul final din postura de gazdă. Căpitanul Leonov a deschis scorul în minutul 9, iar scorul putea lua proporţii dacă barele nu se opuneau în trei rînduri. Sishin a majorat pînă la urmă diferenţa opt minute mai tîrziu, dar Măciucă a profitat de henţul lui Krashenninikov şi a redus din handicap pe finalul reprizei secunde.

Eremeev a desprins Rusia din nou la două goluri în ultimul act. Pentru scrut timp însă, acelaşi "Maci" transformînd perfect o lovitură liberă. Ruşii au arătat însă de ce sînt numărul unu în Europa în acest moment şi au marcat de două ori pe final de meci prin Eremeev şi Shishin, irosind alte două şanse clare de gol. "Tricolorii" au avut şi ei cîteva ocazii, dar n-au putut împiedica eşecul, scor 2-5.

Luptăm să rămînem în prima ligă
Astăzi, România urmează să dea piept cu Portugalia lui Madjer, deţinătoarea trofeului. Dar partida cea mai importantă va fi abia mîine. Cum Turcia este la a doua etapă în Euroligă, îşi va epuiza cele 6 meciuri pentru ediţia curentă. La Berna, n-a obţinut nici un punct, iar şansele ca acest lucru să se repete şi la Berlin sînt foarte mari.

Astfel, în cazul unui succes în meciul direct, România ar avea locul asigurat în Euroligă pentru încă un an şi ar păstra şanse pentru calificare la Superfinala de la Moscova.

CLASAMENT ETAPĂ - DIVIZIA A
1. Portugalia 3p
2. Rusia 3p
3. Turcia 0p
4. România 0p

Rusia - România 5-2
Turcia - Portugalia 3-6
AZI
Portugalia - România (17:45, Eurosport 2)
Rusia - Turcia (19:00, Eurosport 2)
MÎINE
Portugalia - Rusia (17:30, Eurosport 2)
România - Turcia (18:45, Eurosport 2)

CLASAMENT ETAPĂ - DIVIZIA B
1. Germania 3p
2. Cehia 0p
3. Andorra 0p

Germania - Andorra 4-1
AZI
Cehia - Andorra (16:30, Eurosport 2)
MÎINE
Germania - Cehia (20:45, Eurosport 2)

Cum se desfăşoară
Opt echipe alcătuiesc Divizia A, în timp ce Divizia B este formată din echipele mai slabe, în funcţie de clasamentul european. Euroliga la fotbal pe plajă are patru etape, în 2011 ele desfăşurîndu-se la Berna (27-29 mai), Berlin (8-10 iulie), Ravenna (22-24 iulie) şi Den Haag (29-31 iulie). Fiecare echipă participă la două etape, iar la final se face un clasament.

Primele cinci din ierarhie (cîştigătoarele de etapă fiind incluse în acest număr) se califică la Superfinala de la Moscova alături de ţara gazdă, Rusia.

Ultima clasată merge şi ea la Moscova, dar pentru a evolua la baraj cu echipele din Divizia B, calificate la turneu în aceeaşi manieră ca şi cele din prima ligă.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
edinho14
edinho14  •  09 Iulie 2011, 09:20

BAFTA BAIETI;) V-AM URMARIT SI ANU TRECUT CAND ATI PROMOVAT:) BRAVO VOUA ORICUM

Vezi toate comentariile (1)
Comentează