SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Istvan Kovacs: "Sper să ne calificăm la Campionatul Mondial, direct de la Cupa Mondială"

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 iulie 2010 00:00

Antrenorul echipei naţionale de polo a României, Istvan Kovacs, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa speră să obţină calificarea la Campionatul Mondial de la Shanghai, din 2011, direct de la Cupa Mondială, care va avea loc la Oradea. 


"Primul obiectiv a fost calificarea la europenele din august de la Zagreb, lucru pe care l-am obţinut, iar acum sperăm să ne calificăm la Campionatul Mondial, direct de la această Cupă", a spus Kovacs Istvan, potrivit mediafax.

La Cupa Mondială 2010 vor participa echipele clasate pe primele patru locuri la Campionatul Mondial de la Roma din 2009, adică Serbia, Spania, Croaţia şi Statele Unite, cărora li se adaugă echipa organizatoare, România, plus alte trei selecţionate: Australia, Iran şi China. 

Echipa României va juca în grupa A împotriva naţionalelor Australiei, Iranului şi Spaniei, vicecampioana mondială en titre. 

Preşedintele Federaţiei Române de Polo pe Apă, Anatolie Grinţescu, a precizat că Bazinul Olimpic de la Oradea ajută foarte mult echipa naţională. "Aş vrea să subliniez faptul că la Oradea, la ora actuală, există o emulaţie pentru jocul de polo, fapt benefic pentru echipa naţională. În plus, aici este şi o bază sportivă deosebită. Bazinul şi condiţiile sunt foarte bune, de aceea şi antrenamentele echipei naţionale se fac la Oradea", a spus Grinţescu. 

Biletele de intrare la Bazinul Olimpic vor costa 10 lei, pentru o zi întreagă de competiţie, iar persoanele cu legitimaţie pentru bazin vor putea intra gratuit.  La Cupa Mondială de la Oradea vor participa opt echipe, împărţite în două grupe, după cum urmează: 
Grupa A - Australia, Iran, România, Spania; 
Grupa B - Croaţia, SUA, China, Serbia. 

Programul meciurilor din faza grupelor, anunţat de FR Polo, este următorul: 
27 iulie: ora 15.00 SUA - China, ora 17.00 România - Iran, ora 18.30 Croaţia - Serbia, ora 20.00 Australia - Spania; 
28 iulie: ora 15.30 Croaţia - China, ora 17.00 Australia - România, ora 18.30 SUA - Serbia, ora 20.00 Iran - Spania; 
29 iulie: ora 15.30 China - Serbia, ora 17.00 România - Spania, ora 18.30 SUA - Croaţia, ora 20.00 Iran - Australia. 

În 30 şi 31 iulie sunt programate meciurile din sferturile de finală şi semifinale, iar în 1 august vor avea loc meciurile de clasament (locurile 7-8 şi 5-6), începînd cu ora 10.00, respectiv finala mică (ora 16.00) şi finala mare (ora 17.30).

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează