SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC

Khabib Nurmagomedov ademenit cu o ofertă uriașă: „E greu să refuzi”

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 11:13 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 11:46

Rusul Khabib Nurmagomedov (35 de ani) a dezvăluit că Dana White, șeful UFC, a făcut tot ce a putut pentru a-l readuce în ring.

Nurmagomedov a fost campion la categoria ușoară și s-a retras în 2020, fără să piardă vreun meci, cu un palmares spectaculos: 29-0. Dar Dana White a încercat să-l convingă să revină în ring, pentru a lupta din nou cu irlandezul Conor McGregor.

Khabib Nurmagomedov, ademenit să revină în UFC cu o sumă uriașă

„Când ești cel mai bun luptător din lume, când ești faimos și puternic, e greu să refuzi multe. E foarte greu. Nu e ușor să spui nu când auzi de 20,30 sau 40 de milioane de dolari.

Dar pentru mine, banii nu sunt totul. Nu a fost o decizie ușoară. Dar când am zis că renunț, înseamnă că s-a terminat. Sunt fericit și nu regret decizia”, a spus Nurmagomedov, citat de The Sun.

+45 FOTO

După retragere, Nurmagomedov a devenit antrenorul lui Islam Makhachev, dar de la începutul anului a renunțat și la acest rol.

Dacă ar fi revenit în ring, Nurmagomedov ar fi luptat, cel mai probabil, cu irlandezul Conor McGregor. În octombrie 2018, cei doi s-au înfruntat într-un meci terminat cu scandal, câștigat de rus. La final, rusul a sărit din octogon ca să atace echipa irlandezului.  

Lupta a generat venituri uriașe, doar din pay-per-view încasându-se 2 milioane de dolari.

S-a retras după moartea tatălui său

„Poate că lumea nu mă va înțelege. Dar sper să mă sprijine. Din punctul meu și având în vedere relația pe care o am cu mama, simt că trebuie să mă opresc. Simt că fiecare luptă și fiecare antrenament o fac pe mama să mai piardă câțiva ani din viață. 

Am venit în acest sport să arăt cine sunt. Sunt campion mondial, sunt cel mai bun, mi-am apărat titlul de trei ori. Ce a mai rămas? Doar bani. Dar nu am nevoie să lupt pentru bani.

De la început, am făcut totul cu tatăl meu. Am început să mă antrenez în casă, în satul meu. Când tata mă punea să mă lupt cu ursul și i-am zis «Hei, a încercat să mă muște», el mi-a răspuns «Mușcă-l și tu. Nu e nicio problemă. Trebuie să lupți în continuare!».

Așa am crescut. Tata a avut grijă de mine! Am devenit campion mondial și sunt fericit cu ce am făcut. Acum nu mai am nimic de demonstrat”, a spus Nurmagomedov pentru ESPN, când s-a retras.

Citește și: 

„Oamenii sunt surprinși când află câți ani am” » Culturistul care a uimit la concursuri
CULTURISM
„Oamenii sunt surprinși când află câți ani am” » Culturistul care a uimit la concursuri
„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară
INEDIT
„Măcel la beție” » Peste 85.000 de oameni au făcut haos la cea mai importantă cursă de cai din țară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează