SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT / CAMPIONATE EUROPENE

La o unghie

Articol de - Publicat luni, 24 martie 2008 00:00

Camelia Potec a pierdut aseară la două sutimi de secundă aurul european în proba de 200 m liber

Campioana olimpică en titre la 200 metri liber, Camelia Potec, a cucerit aseară, în cadrul Campionatelor Europene de la Eindhoven, medalia de argint în aceeaşi probă.

Camelia Potec a pierdut aseară la două sutimi de secundă aurul european în proba de 200 m liber

Campioana olimpică en titre la 200 metri liber, Camelia Potec, a cucerit aseară, în cadrul Campionatelor Europene de la Eindhoven, medalia de argint în aceeaşi probă.

Ca de obicei, Potec nu a avut un start grozav, după prima lungime de bazin întorcînd a cincea. După alţi 50 de metri a recuperat două poziţii. La 150 metri a fost a doua, apoi a început sprintul final. Slovena Sara Isakovici a atins însă prima bazinul (1:57,45), iar Camelia a venit în urma ei cu doar două sutimi de secundă (1:57,47). Dacă românca ar fi avut unghiile mai lungi, sigur ar fi întrecut-o.

Este a doua medalie cucerită de Camelia Potec (26 de ani) în competiţia din Olanda. Vineri, românca a urcat pe treapta a 3-a a podiumului de la 800 metri. Ea s-a calificat la Olimpiada din China în proba de 400 metri. "Pentru Beijing era suficient să îndeplinească baremul într-o probă. Ea poate înota şi pe alte distanţe. Decizia finală o va face înainte de Olimpiadă", a explicat ieri Ştefan Iamandi, secretarul general al FRN.

Bronz pentru Florea
Tot aseară, un alt înotător român a mai reuşit o performanţă. Răzvan Florea a înregistrat al 3-lea timp al finalei de la 200 m spate (1:57,53) şi a intrat în posesia bronzului. Medaliat tot cu bronz şi la JO de la Atena, dar şi la ultima ediţie a CE, din 2006, Răzvan a fost depăşit de austriacul Markus Rogan (1:55,85) şi de rusul Arkadi Viatcianin (1:57,04). Românul şi-a concentrat pregătirile pe proba de 200 m spate, în care va lua startul şi la Beijing.

"Sîntem surprinşi în mod plăcut de performanţele realizate de înotătorii români la întrecerile de la Eindhoven"

Ştefan Iamandi, secretar general FRN

7 medalii are în palmares Camelia Potec în proba de 200 m liber, între care se numără şi aurul olimpic de la Atena 2004

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (1)
 •  24 Martie 2008, 11:38

MAI EXACT A FOST LA 34 MM DE AUR. DAR AVAND IN VEDERE CA LA FINISH VITEZELE IS MAI MARI, INTRE LOCUL 1 SI 2 AU FOST VRE 14 MM, ADICA SUB 2 CM. TARE !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează