SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC CANOE

Lista neagră » COSR a făcut publice numele sportivilor din lotul de kaiac-canoe care au fost depistați pozitiv la Meldonium

Leonid Carp și Ștefan Strat au calificat în luna mai canoea de doi pe 1.000 de metri la Jocurile Olimpice // FOTO Guliver/GettyImages
Leonid Carp și Ștefan Strat au calificat în luna mai canoea de doi pe 1.000 de metri la Jocurile Olimpice // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 29 mai 2016 00:00

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a făcut ieri publice numelor sportivilor din lotul de kaiac-canoe care au fost depistați pozitiv la Meldonium.

Canoiștii Leonid Carp Ştefan Strat și kaiaciștii Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Constantin Mironescu şi Elena Meroniac sunt sportivii din lotul olimpic de kaiac-canoe care au fost depistați pozitiv la Meldonium în urma a trei controale efectuate de Agenția Națională Anti-Doping, la cererea COSR, în luna aprilie.

Celor opt li se adăugă Alexandru Dumitrescu, depistat pozitiv la un hormon de creștere, și Ionuț Mitrea, care a fost depistat poztiv tot la Meldonium, însă numele lor au fost anunțate mai devreme.

Pe listă nu se găsește numele lui Victor Mihalachi, colegul de canoe al lui Alexandru Dumitrescu. Cei doi au obținut împreună multiple medalii mondiale și europene în trecut.

Forul român de kaiac-canoe a reacționat ieri prin intermediul unui comunicat.

"Federația Română de Kaiac-Canoe regretă ceea ce s-a întâmplat cu cei opt sportivi depistați pozitiv după proba A cu Meldonium. În acest moment, federația se află într-o anchetă extrem de amănunțită și cu toții încercăm să aflăm cine sunt vinovații pentru aceste lucruri. În plus, luni vom avea o ședință extraordinară de birou federal în care comisiile se vor întruni pentru audierea sportivilor. Singurii care au dreptul să ceară proba B sunt sportivii, iar cu toții încercăm acum să vedem care este adevărul. Ne cerem scuze încă o dată pentru cele petrecute".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează