SPORTURI  »  ALTELE  »  GUVERN

video Marcel Ciolacu i-a chemat la raport » Detalii de la ședința de urgență de la Palatul Victoria: „Ne-a asigurat de asta”

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 15:56 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 16:12

În urmă cu o săptămână premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de Guvern că îi așteaptă în regim de urgență la discuții, pe şefii Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic şi Sportiv, Elisabeta Lipă, respectiv Mihai Covaliu ♦ Asta după ce echipa feminină de gimnastică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, şi urmează să meargă la Paris, însă Federaţia de Gimnastică nu mai are bani pentru antrenamente.

Discuțiile au avut loc în spatele ușilor închise de la Palatul Victoria, iar Elisabeta Lipă a dezvăluit că premierul e deschis în a ajuta sportul românesc, dar în anumite condiții.

Cea mai sexy femeie din UFC a luat o decizie categorică: „E o adevărată pierdere”
UFC
Cea mai sexy femeie din UFC a luat o decizie categorică: „E o adevărată pierdere”

„Toată lumea vorbeşte de bugete tăiate şi alte neajunsuri”

„Am avut o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Acesta a spus foarte clar că nu va finanţa niciodată federaţii separat, ci toţi sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice. Ne-a transmis să nu ne facem probleme, pentru că toată lumea vorbeşte de bugete tăiate şi alte neajunsuri. Premierul ne-a asigurat că pentru echipa României care va merge la Jocurile Olimpice, dacă vom fi în situaţia să nu avem fonduri, ne va ajuta prin fondul de rezervă al Guvernului”, a explicat Elisabeta Lipă, președintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

La rândul său, președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu s-a aflat la aceeași masă cu premierul Marcel Ciolacu.

„Am discutat cu premierul aspecte legate de sport şi despre ce se va întâmpla în 2024. Subiectul a fost centrat pe Jocurile Olimpice de la Paris, dar am intrat şi în problemele care ne interesează, şi anume susţinerea Guvernului, mă refer la finanţare, buget pentru ceea ce înseamnă anul 2024. Prim-ministrul ne-a asigurat de întregul suport al domniei sale personal, dar şi al Guvernului”, a explicat Covaliu.

„Într-una dintre cele mai dificile situaţii financiare”

La întâlnirea dintre Ciolacu, Lipă și Covaliu s-a discutat și subiectul echipei naționale de gimnastică. Fostul scrimer a dat detalii despre ce s-a întâmplat la această ședință.

„Am discutat puţin şi de gimnastică, pentru că s-a creat aşa, un curent, care pe de o parte a fost înţeles, pe de altă parte unii oameni se întrebau dacă lotul nu are bani de pregătire. Lucrurile stau puţin altfel, iar premierul ne-a asigurat de întregul suport pentru tot ceea ce înseamnă pregătire olimpică şi finanţare, dar a subliniat în funcţie de performanţa pe care fiecare şi-o propune la Jocurile Olimpice de la Paris”, a mai declarat șeful Comitetului Olimpic.

Federaţia Română de Gimnastică a transmis pe 14 noiembrie un comunicat în care îndemna companiile să susţină succesul sportivilor români, prin mecanismul de sponsorizare de 20%. Federaţia menţiona că se află „într-una dintre cele mai dificile situaţii financiare” din istoria sa.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Citește și:

„Știam, dar nu voiam s-o zic!” » Poziție fermă a fostului antrenor al Simonei Halep: „Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”
SIMONA HALEP
„Știam, dar nu voiam s-o zic!” » Poziție fermă a fostului antrenor al Simonei Halep: „Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”
„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”
HALEP, SUSPENDATĂ
„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  15 Decembrie 2023, 16:35

Ce să discuți cu covrigarul ăla?! De la Boc încoace n-a mai avut România un așa premier dușman al firmelor românești.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează