SPORTURI  »  ALTELE  »  INEDIT

Marele Diego Maradona se implică în lupta pentru Premiul Nobel pentru Pace » Ajutor pentru Nobel

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2010 00:00

Legendarul El Pibe d'Oro a trimis o scrisoare Parlamentului norvegian, cerînd ca distincţia să fie acordată asociaţiei umanitare argentiniene " Abuelas de Plaza de Mayo".

Maradona e mereu activ, chiar şi cînd iese din sfera fotbalului. Se implică în acţiuni sociale, de caritate sau încearcă să influenţeze cu numele său lumea politică din Argentina ori America de Sud.

Acum, sprijină o asociaţie umanitară să cîştige Premiul Nobel pentru Pace. Crede în "Abuelos de Plaza de Mayo" şi, pentru "bunici", a trimis o scrisoare Parlamentului novegian, care va dezvălui mîine, la Oslo, învingătorul din 2010.

Această organizaţie, înfiinţată în 1977, a fost creată pentru a găsi copiii răpiţi în timpul regimului militar dictatorial care a ţinut Argentina sub teroare între1976 şi 1983, 30.000 de oameni dispărînd în acea perioadă.

"Lupta lor de mare curaj, neîntreruptă, de a descoperi copiii smulşi de lîngă familiile lor de terorismul de stat, dragostea şi afecţiunea faţă de cei 102 de oameni recuperaţi, acţiunea lor minunată merită recunoaşterea internaţională", le-a transmis Diego membrilor Comitetului norvegian.

"Abuelas de Plaza de Mayo" au fost deja nominalizate la "Nobel Peace Prize" în 2008. Poate acum, premiul va fi al lor. Maradona speră.

102 copii au fost recuperaţi de organizaţia "Abuelas de Plaza de Mayo"; încă 400 sînt daţi dispăruţi

"Ele merită Premiul Nobel pentru toată dragostea şi respectul pe care ni le-au transmis în lupta lor pentru Pace, Adevăr şi Dreptate"

Diego Maradona

Un milion de euro la Oslo
Premiul Nobel pentru Pace, una dintre cele 5 distincţii lăsate moştenire de inventatorul suedez Alfred Nobel, este acordat la Oslo în fiecare an, începînd din 1901, de către un Comitet de 5 membri aleşi de Parlamentul norvegian (unicul "Nobel Prize" care nu se decernează la Stockholm). Cîştigătorii sînt recompensaţi cu un cec de un milion de euro. Ultimul laureat a fost preşedintele american Barack Obama, iar printre personalităţile recompensate de-a lungul timpului au fost Yasser Arafat (1994), Nelson Mandela (1993, foto), Mihail Gorbaciov (1990), Dalai Lama (1989), Lech Walesa (1983), Maica Tereza (1979) şi Martin Luther King (1964).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
filozoful
filozoful  •  07 Octombrie 2010, 18:27

..mai bine premiul nobel pentur Asociatia drogatilor...unde e expert!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează