SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

Obiectiv îndrăzneț pentru Mihai Leu la 53 de ani: vrea un nou titlu de campion

foto: Mihai Leu/Facebook
foto: Mihai Leu/Facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 14:20 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 14:28

Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist și ulterior campion național de raliuri, vizează în acest an al treilea titlu național consecutiv la Categoria I în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Competiția va debuta chiar în acest weekend cu etapa de la Cheile Grădiștei, acolo unde sunt așteptați aproximativ 80 de piloți de top.

Leu, care a împlinit 53 de ani pe 13 februarie, a obținut titlul în 2019 și 2020 cu câteva etape înainte de încheierea sezonului. La fel ca în acești doi ani, hunedoreanul va fi prezent la start la bordul unui Ferrari 458 Challenge.

În 2020, Mihai Leu s-a lovit de ghinion la etapa de la Cheile Grădiștei, acolo unde prima urcare s-a făcut pe uscat și era favorit, iar a doua a fost pe o ploaie torențială, care i-a creat mari probleme din punct de vedere al aderenței. A încheiat pe 3 la categorie, însă ulterior a recuperat în clasament și și-a adjudecat titlul.

„Acest sezon e o mare provocare pentru mine. Vin după două titluri și este o mică presiune, dar evident că îmi doresc să devin din nou campion. Vremea de la Cheile Grădiștei este schimbătoare în această perioadă. Drept dovadă, joi se anunță ninsoare, iar sâmbătă, la recunoașteri va fi soare. Poate fi o loterie din punct de vedere al rezultatelor, se pot schimba rapid condițiile de concurs”, a declarat Leu.

Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate la Cupa Cheile Grădiștei, iar duminică, de la 13:30 va avea loc prima urcare din cele două manșe de concurs. Fanii vor putea urmări evenimentul în direct pe canalul de youtube al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează