SPORTURI  »  ALTELE  »  ROMÂNIA-MUNTENEGRU 8-13

Mijloc fragil » România a pierdut meciul cu Muntenegru, 8-13, şi a oferit cîteva momente îngrijorătoare

Tibi Negrean a înscris ieri patru goluri pentru
Tibi Negrean a înscris ieri patru goluri pentru "naționala" României

Articol de - Publicat vineri, 18 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 09:19

Poloiştii români au terminat prima repriză la egalitate şi au cîştigat-o pe ultima, dar au primit prea multe goluri în feliile 2 şi 3 ale meciului cu Muntenegru la Campionatele Europene de la Budapesta.

Pe frumoasa insulă Margareta din Budapesta, poloiştii din România au avut întîlnire în bazin cu vicecampioana mondială din 2013 şi campioana europeană din 2008, Muntenegru. Al treilea meci al României la CE de la Budapesta a început bine, cu un gol al lui Tibi Negrean. O repriză în care românii au stat bine în bazin, au mai înscris un gol şi au primit doar două.

Un debut bun care le dădea curaj. Însă maşina de polo din Muntenegru s-a pus în mişcare şi în următoarele două reprize Dragoş Stoenescu a primit opt goluri, în timp ce pentru România au mai găsit drumul spre poartă doar Buşilă şi Ghiban.

Cu un avantaj considerabil, muntenegrenii au redus un pic din turaţie, în timp ce elevii lui Dejan Stanojevici au înotat pentru a reduce cît mai mult din diferenţă. Cele trei goluri ale lui Tibi Negrean şi cel a lui Cosmin Radu au cîştigat ultima repriză cu 4-3, însă nu şi meciul, care s-a încheiat cu 13-8 pentru Muntenegru (2-2, 0-3, 2-5, 4-3).

Meci imens mîine, de la ora 15:30, cu Grecia, o partidă ce i-ar putea urca în clasament pe români, care acum ocupă locul patru, cu trei puncte. Pînă acum, România a adunat o victorie cu Georgia şi două înfrîngeri cu Italia şi Muntenegru.

Grecia, care e pe trei, cu şase puncte, a trecut de Georgia şi de Rusia şi a fost învinsă de Muntenegru. În ultima rundă din grupe, "tricolorii" vor întîlni Rusia, iar Grecia se va duela cu Italia.

La această ediţie a Campionatelor Europene participă 16 echipe, împărţite în două grupe. În semifinale se califică direct primele clasate din cele două grupe, în timp ce echipele de pe locurile doi şi trei joacă în sferturi de finală.

La ediţia din 2012, România a ocupat locul 8, iar cele mai bune clasări au venit în 1993 şi 2006, cînd echipa României a încheiat pe poziţia a patra.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ciripilan
ciripilan  •  18 Iulie 2014, 09:13

Scuze, Romănia nu Roamania

ciripilan
ciripilan  •  18 Iulie 2014, 09:09

Eu stiam ca Roamania a fost invinsa cu 13 - 8.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close