SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO Mikaela Shiffrin, fantastică la Killington: a 90-a victorie în Cupa Mondială

Mikaela Shiffrin, regina schiului alpin, a câştigat duminică slalomul de la Killington (SUA), a 90-a sa victorie în Cupa Mondială
Mikaela Shiffrin, regina schiului alpin, a câştigat duminică slalomul de la Killington (SUA), a 90-a sa victorie în Cupa Mondială

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 09:57 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 09:57

Sportiva americană Mikaela Shiffrin, regina schiului alpin, a câştigat duminică slalomul de la Killington (SUA), a 90-a sa victorie în Cupa Mondială, un record, după un nou duel magnific cu rivala sa Petra Vlhova, relatează AFP.

Shiffrin (28 de ani), de cinci ori câştigătoare a Cupei Mondiale la general, a devansat-o cu 33/100 pe slovacă. Elveţianca Wendy Holdener s-a clasat pe locul 3, la 1 sec 37. În faţa unui public extaziat şi după un loc 3 la slalomul uriaş, americanca şi-a trecut deja în palmares a doua victorie a iernii, după cea de la Levi (Finlanda), în urmă cu două săptămâni, la slalom.

Istorie în bazin scurt » Câte medalii au cucerit înotătorii români la CE în bazin scurt, David Popovici fiind singurul care a ajuns la aur
ÎNOT» CE ÎN BAZIN SCURT
Istorie în bazin scurt » Câte medalii au cucerit înotătorii români la CE în bazin scurt, David Popovici fiind singurul care a ajuns la aur

Mikaela Shiffrin şi Petra Vlhova s-au angajat din nou într-un duel magnific

În sezonul trecut, ea a doborât recordul suedezului Ingemar Stenmark de victorii în circuitul mondial (86) şi continuă să îşi îmbunătăţească această bornă, îndreptându-se spre 100 de succese la doar 28 de ani.

Shiffrin stăpâneşte la perfecţie pârtia de la Killington, unde a câştigat şase din cele şapte slalomuri de Cupa Mondială din program începând din 2016. În Vermont, Shiffrin şi Vlhova s-au angajat din nou într-un duel magnific, un nou episod dintr-o rivalitate sportivă care durează de mai bine de şase ani.

Aflată în frunte după prima manşă, Shiffrin a fost pusă sub presiune de a doua manşă excelentă a lui Vlhova, dar a reacţionat perfect, stabilind cel mai bun timp şi la a doua manşă. Cele două campioane au fost impresionante, devansând concurenţa cu mai mult de o secundă.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Mikaela Shiffrin este deja lider, cu 350 de puncte, cu 84 mai multe decât Vlhova.

Dominație la Max » Verstappen a reușit în 2023 cinci performanțe nemaivăzute în Formula 1

Rebelul Nick Kyrgios a stârnit controverse cu cea mai recentă fotografie postată pe Instagram: „Ești atât de penibil, omule”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează